Avcı'nın yerine Prof. Dr. Hasan Amca YÖDAK'a başkanlık edecek

10 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı'nın rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanmasının ardından, YÖDAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, bu süreçte kuruma başkanlık edecek.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı cuma günü tutuklanmıştı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi cumartesi günü  YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ile eski YÖDAK Başkan Yardımcısı Mehmet Hasgüler’e üç gün tutukluluk verdi.  

Turgay Avcı, tutuklanmasının akabinde göğsünde ağrı ve yüksek tansiyon şikayetiyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, doktoru tarafından verilen ifade ve sunulan rapor doğrultusunda mahkemeye katılmadı.

BAŞKANLIĞI AMCA YÜRÜTECEK

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı hakkında başlatılan hukuki süreç nedeniyle kurumun yönetiminde değişiklik yapıldı.

YÖDAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, bu süreçte kuruma başkanlık edecek.

Yapılan açıklamada, YÖDAK'ın mevzuata uygun olarak hareket edeceği vurgulanarak ve kamuoyunun sağduyulu bir şekilde hareket etmesi çağrısında bulunuldu.

Bu değişikliğin, KKTC Yüksek Öğretim Sistemi'ne zarar vermemesi adına yapıldığı ve kurumun işleyişinin kesintisiz devam etmesinin amaçlandığı belirtildi.

Amca, Mayıs 2022'de Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı olmuşu.

''TIP FAKÜLTESİ AÇILMASI İÇİN RÜŞVET ALINDI''

Turgay Avcı ve Mehmet Hasgüler, KSTU’ya tıp fakültesi açılmasına izin verilmesini sağlamaları karşılığında rüşvet almakla suçlanıyor.

Cumartesi günü yapılan ilk duruşmada polis, üniversite tarafından Turgay Avcı’ya iki defada toplam 10 bin dolar, Mehmet Hasgüler’e de 4 bin dolar para verildiğini, yürütülen soruşturma sonucunda okul muhasebesinde mahsup fişi, ödeme fişi ve e-mailler tespit edilerek, emare alındığını söyledi.

Savcı da, üniversitenin tıp fakültesi açmasının ivedilikle sağlanması adına zanlılara para verildiğine ve paranın teslim alındığına ilişkin tanık ifadesi bulunduğunu, Turgay Avcı’ya üniversite tarafından paranın verilmesini takiben bir gün sonra YÖDAK’ın üniversiteye gerekli izni verdiğinin tespit edildiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar