Atalay'dan Arıklı'ya yanıt geldi: Kurultayı kaldıramayan tabanımız mı siz misiniz?

1 Şubat 2024

Güncelleme: 1 Şubat 2024

A
A

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan YDP Genel Sekreteri Atalay, Arıklı'ya cevaben yaptığı açıklamada, "Sevgili başkanım, kurultayı kaldıramayan tabanımız mı siz misiniz? Bunu yapmayın, bu tabanımızı aşağılamak olur." dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Yeniden Doğuş Partisi'nde (YDP) bu ay yapılacak kurultay öncesi, partinin iki genel başkan adayı arasında medya üzerinden söz düellosu başladı.

Dün BRT'de YDP Genel Sekreteri Talip Atalay'a adaylıktan vazgeçmesi mesajı gönderen ve "Dış güçlerin ekmeğine yağ sürmeyin." çağrısı yapan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı'ya rakibinden bugün yanıt geldi.

Kanal T'de Pınar Gözek'in sorularını yanıtlayan Atalay, şunları kaydetti:

"Sevgili başkanım, kurultayı kaldıramayan tabanımız mı siz misiniz? Yani bunu yapmayın, bu doğru bir şey değil. Tabanımızı aşağılamak olur bu, aşağılayıcı dilden de vazgeçin. Parti tabanını biz germezsek, insanlara hemen ihanet, hain, dış güçler gibi bir takım afaki, aslında her zaman suyu bulandırmak ve algı oluşturmak üzerinden yapılan yaklaşımlarda bulunmazsak… Çünkü ben çevremdekilere diyorum ki, 'Erhan Arıklı sizin genel başkanınız, benim de genel başkanım. Yarın seçimi kazanırsa yine genel başkanım, kaybederse milletvekilim…” 

Talip Atalay, kendilerinin kandırılmaya ve bazı partililerin de pasifize edilmeye çalışıldığını belirterek, şunları anlattı:

"Bir yıl boyunca sessiz sedasız tabana dönük çalışma yaptım fakat belediye seçimlerde ittifaka mecbur bırakıldık. Bize ‘Türkiye ittifakı istiyor.’ denildi. Başkanımız ısrarla ‘Bu Türkiye’nin talebi.’ diyerek bizi eli kolu bağlı tuttu fakat daha sonra baktık ki Türkiye’nin talebi değil. Bizzat bizimkilerin Türkiye’ye sunduğu talep. Türkiye’nin rolü de burada, onların ricası üzerine moderatörlük. Şöyle düşünün, MYK’da ‘Türkiye’nin emridir.’ diyerek, bir ilçe başkanı görevinden alınmaya kalkılıyor, Türkiye’den bir yetkilinin de mesajı okutuluyor. İnanıyoruz ancak daha sonra bir öğreniyoruz ki bu tamamen büyük bir aldatmaca."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar