Arıklı ve Erhürman arasında "şovmen" - "terbiyesiz" atışması

5 Mart 2024

Güncelleme: 5 Mart 2024

A
A

Erhürman ile Arıklı'nın arasında Ercan Havalimanı'nın lisansı konusunda Meclis'te yaşanan gerginlik, birbirlerine olumsuz sözler sarf etmeleriyle farklı bir boyuta taşındı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Meclis Genel Kurulunun dünkü oturumunda, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ercan Havaalanı'na ilişkin yaptığı konuşmada, “Havalimanındaki mevcut tüm sıkıntılara rağmen”, havalimanı çalıştırma lisansı verme yetkisinin Bakanlar Kurulu tarafından uzmanlardan alınarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına verilmesini eleştirmesi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile arasında gerginlik yaşanmasına neden olmuştu.

Erhan Arıklı, Erhürman'ın sözlerine sosyal medya hesabından cevap verdi. "Terbiyesizler..." başlıklı mesajında Arıklı şunları kaydetti:

"Bugün Mecliste, Tufan Erhürman ile bir tartışma yaşadık. Benim Tufan Erhürman'ı protesto için Genel Kurulu terk ettiğim bir anda, arkamdan UBP sıralarına dönerek;  "Aha bu terbiyesizleri başımıza siz bela ettiniz" demesini bir kenara not ettik. Sayın Tufan Erhürman'ın "Terbiyesizler" den kast ettiği camianın kimler olduğunu tahmin etmek zor değil.
Sevgili Tufan Erhürman!
Günü geldiğinde o "Terbiyesizler", sana terbiye dersi verecektir."

Erhürman ise, Arıklı'ya cevaben sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Meclis'te "terbiyesizlik" diye ifade ettiği şeyin Arıklı'nın kendisini "şovmen" diyerek suçlaması olduğunu ifade etti. 

Erhan Arıklı'nın paylaşımını olduğu gibi aktaran Erhürman, "Bu paylaşım Sn. Arıklı'nın! "Meclis'te Tufan Erhürman ile tartışma yaşadık" dediği şey, Ercan Havalimanı ile ilgili yaptığı sözleşmenin ve yaptırdığı tüzük değişikliğinin bu ülkenin, bu halkın başına açtığı belaları anlatırken bana yönelttiği "şovmen" suçlaması!" ifadelerini kullandı.

Arıklı'nın "Türkiyeli-Kıbrıslı ayrımı" yaratarak bundan siyaseten nemalanmaya çalıştığını iddia eden Erhürman, kendisini tanıyanların böyle bir ayrım  yapmayacağını bildiğini, Arıklı'nın yanıt veremeyeceğini bildiği sorulardan kaçmak için kendisini "şovmenlik"le itham ederek terbiyesizlik yaptığını savundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar