Arıklı muhalefeti kızdıracak: Bir tarafta milli, diğer tarafta AB ve ABD destekli

30 Kasım 2022

Güncelleme: 1 Aralık 2022

A
A

Yerel seçimlerin bir genel seçim havasına büründüğü ifade eden Arıklı, bir tarafta milli davaya inanan, Türkiye’ye canı gönülden bağlı bir hükümetin, diğer tarafta ise AB ve ABD’nin desteğindeki muhalefet partilerinin yer aldığını söyledi. 

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) adına yerel seçimlerde yapılacak belediye başkan ve belediye meclis üyesi adayları için dün gece Lefkoşa'da Yakın Doğu Üniversitesi’nde aday tanıtım şöleni düzenledi.

Etkinlikte konuşan YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Bu seçimi siz değerli dava arkadaşlarımızla birlikte, Cenab-ı Allah nasip ederse zafere ulaştırmak boynumuzun borcu. Bunun için yola çıktık, Allah yolumuzu açık etsin.” dedi.

Arıklı, hükümet ortakları olarak yerel seçimlerden güçlü çıkmaları gerektiğini belirterek, “YDP halkın umududur.” dedi.  

"BİR TARAFTA MİLLİ DAVAYA İNANANLAR, DİĞER TARAFTA AB VE ABD DESTEKLİLER"

Yerel seçimlerin bir genel seçim havasına büründüğü ifade eden Arıklı, bir tarafta milli davaya inanan, Anavatan Türkiye’ye canı gönülden bağlı, Türkiye ile birlikte Kıbrıs politikasını yürütmeye çalışan ama aynı zamanda da Türkiye'nin yıllardan beri ısrar ettiği, yapılması için her gelen hükümete ricada bulunduğu reformları, yapısal dönüşümü gerçekleştirmek için kurulmuş olan bir hükümetin bulunduğunu, diğer yanda ise özellikle "AB ve ABD’nin desteğindeki muhalefet partilerinin" yer aldığını söyledi. 

"MUHALEFET GÜÇ ELDE EDERSE KIBRIS POLİTİKASI SEKTEYE UĞRAR"

Koalisyon ortaklarının hükümeti oluştururken yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda anlaştığını belirten Arıklı, muhalefet partilerinin seçimlerde ciddi bir güç elde etmesi halinde Türkiye ile birlikte hazırlanan Kıbrıs politikasının sekteye uğrayacağını, hem cumhurbaşkanlığı hem de hükümetin meşrutiyetinin tartışmaya açılacağını ifade etti. 

ADAYLAR ANKETLERLE BELİRLENDİ

Belediye başkan adaylarının yapılan anketlerle belirlendiğine işaret eden Arıklı, “Başkan adaylarını anketle belirledik ancak her siyasi partinin, kendi belediye meclis adaylarını belirlemesi konusunda anlaştık.” dedi.

“HÜKÜMET 2027 YILINA KADAR DEVAM EDECEK”

Erhan Arıklı, “Bu hükümet 2027 yılına kadar devam edecek bir hükümet. Bu süre içerisinde başka seçim yok. Bu yerel seçimlerden sonra başka seçim olmayacak." dedi.

Partiyi ileriye taşıyacaklarını söylediği YDP'li gençlere de seslenen Arıklı, "Bu seçim psikolojisini, seçmen psikolojisini iyi öğrenin seçmenleri tanıyın.” tavsiyesi yaptı.

YDP lideri, sözlerini “25 Aralık’a kadar gece gündüz uyumayacağız. 26 Aralık’ta bambaşka bir dünyaya uyanacağız.” diyerek tamamladı.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar