Aras'ın babası, mahkeme heyetinden beklentilerini açıkladı

Anka Haber Ajansı, 25 Nisan 2024

A
A

6 Şubat depreminde İsias Otel'de oğlu Aras'ı yitiren baba Murat Aktuğralı, yarın yapılacak duruşmada, mahkemeden; serbest bırakılan iki sanığın tutukluluğunun devamı ve devlet görevlilerin dosyaya dahil edilmesini beklediklerini söyledi.

ZgotmplZ

Adıyaman'da 72 kişiye mezar olan İsias Otel'e ilişkin davanın ikinci duruşması yarın görülecek. 

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, İsias Otel enkazında oğlu Aras'ı kaybeden Murat Aktuğralı, duruşma öncesinde mahkeme heyetine çağrı yaparak, "Beklentimiz soruşturmanın genişletilerek devlet görevlilerinin de bu dava dosyasına dahil edilmesi gerekir." dedi.

Murat Aktuğralı, 13 yaşındaki oğlu Aras'ı kaybettiğini belirterek, "Çocuklarımızı sadece beş günlüğüne gönderdiğimiz Adıyaman'da maalesef tabutlarla ülkemize getirebildik. 39 kişilik kafilemizden sadece 4 kişi kurtulabildi." dedi.

"ÜNİVERSİTENİN RAPORU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

Aktuğralı, Gazi Üniversitesi'nin bilirkişi raporu sonucunda iki sanığın tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest kalmasını değerlendirdi.

Ailelerin mahkeme heyetinden üç temel beklentisi bulunduğunu belirten Aktuğralı, ilk beklentilerinin, Gazi Üniversitesi tarafından verilen neticesinde tutuksuz yargılanan Efe Bozkurt ve Halil Bağcı isimli sanıkların tutukluluklarına devam yönünde bir karar alınması olduğunu ifade etti.

Gazi Üniversitesi'nin yayınladığı raporun kendilerini tamamen hayal kırıklığına uğrattığını kaydeden Aktuğralı, "Gazi Üniversitesi'nin verdiği raporu, bizlerin aldığı 3 teknik raporla tamamen saf dışına bıraktığımıza inanıyoruz. Bu alınan teknik raporlar binanın çürüklüğü, yapısal eksiklikler, her türlü noksanlığı göz önüne seriyor. Ümidimiz odur ki, mahkeme heyeti bu aşamada bu raporları dikkate alacak ve Gazi Üniversitesi raporunun çok eksik olduğu, teknik olarak donanımsız bir rapor olduğunun belli olduğu bu aşamada yeni bir teknik rapor isteme yönünde bir karar üretecek. İkinci esas beklentimiz bu." dedi.

"DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ"

Aktuğralı, diğer beklentilerinin de soruşturmanın genişletilerek devlet görevlilerinin de bu dava dosyasına dahil edilmesi olduğunu belirterek, Kasım ayında yayımlanan savcılık iddianamesinde isimleri geçen devlet görevlilerini hatırlattı.

Aktuğralı açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti'nden beklentimiz aslında çok basit biz adalet bekliyoruz. Ben oğlum Aras Aktuğralı'yı, birçok aile sevdiklerini kaybetti. Tamamen ailesini yitiren çocuklar, babalar var. Biz mahkeme heyetinin, Türkiye yargısının akla uygun, hukuka uygun, adil kararlar vermesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 3'ü tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

"OLASI KAST"TAN YARGILAMA TALEBİ

Otelde hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk sporcuların yakınları, deprem suçlularının taksir değil, olası kast ile yargılanması için mücadele başlatmış ve son olarak 19 Nisan'da Lefkoşa'da düzenledikleri "Adalete ışık tut" eylemi ile bu talebi bir kez daha yinelemişlerdi. 

Olası kast durumunda her kayıp için ayrı bir ceza veriliyor. Ancak bilinçli taksirde tek bir ceza verilme durumu söz konusu. Bu da sanıkların alacağı cezayı ve yatacakları süreyi farklı kılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar