Almanya'da esrar içmenin ve yetiştirmenin artık cezası yok

1 Nisan 2024

A
A

Almanya'da, bireylerin ve gönüllü kuruluşların esrar yetiştirmesine ve bulundurmasına izin veren tartışmalı yasa yürürlüğe girdi. Halka açık yerlerde güde 25 grama kadar esrar kullanılmasına, evlerde ayda 50 grama kadar ekim yapabilecek.

ZgotmplZ

Almanya'da bireylerin ve gönüllü kuruluşların sınırlı miktarda esrar yetiştirmesine ve bulundurmasına izin veren tartışmalı yasa yürürlüğe girdi. Böylece 2021'de Malta ve geçen yıl Lüksemburg'un ardından Almanya, Avrupa Birliği'nde (AB) esrarın keyif amaçlı kullanımını yasallaştıran en büyük ülke oldu.

Kamuya açık yerlerde 25 grama kadar esrar taşınması ve kullanılmasına izin verilecek.

Evlerde 50 grama kadar ekim yapılacak ve her yetişkin en fazla üç bitki büyütebilecek.

Esrar yasal şekilde 1 Temmuz'dan itibaren satın alınabilecek. Ancak bu tarihe kadar kullanıcıların üç ay daha beklemesi gerekiyor.

Devlet tarafından yetkilendirilen 'Cannabis Social Club'lar, satışlara 1 Temmuz'da başlayacak. Bu dernekler, üyelerine günde en fazla 25 gram ve ayda en fazla 50 gram esrar satma hakkı verecek.

 

Her dernek en fazla 500 üyeye sahip olacak ve yıllık olarak üyelik ücreti alınacak. Üye olmak için başvuranların Almanya'da en az 6 aydır ikamet etmesi gerekiyor.

Yeni mevzuatın, kaçakçılıkla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesini sağlayacağını savunanlar bulunurken, sağlık dernekleri gençler arasında tüketimin artma riskini vurgulayarak 25 yaşına kadar beynin gelişiminin devam ettiğini ve bu yaştan önce kullanılacak esrarın psikotik bozukluklara davetiye çıkarabileceğini ileri sürüyor. Yasaklama politikasının başarısız olduğunu savunanlar ise Kanada'nın örneğini göstererek ülkede karaborsanın azaldığına dikkat çekiyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar