Aliyev'le Konya'da 40 dakika

9 Ağustos 2022

Güncelleme: 10 Ağustos 2022

A
A

Konya'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasındaki karşılıklı münasebetlerin gelişmesi için değerlendirmelerde bulundu.

ZgotmplZ
Tatar ile Aliyev, 9 Ağustos'ta Konya'da bir araya geldi.

Konya'da düzenlenen 5'inci İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni'ne katılmak üzere Konya'da bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü

Tatar, Ramada Otel Melikşah Salonu'nda yer alan 40 dakikalık görüşmede İlham Aliyev'e Kıbrıs sorunu konusunda bilgi verdi, Türkiye Cumhuriyeti ile uyum içinde bir politika yürüttüklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kabulün son derece samimi bir ortamda gerçekleştiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, iki ülke arasındaki karşılıklı münasebetlerin gelişmesi için değerlendirmelerde bulunulduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, İslami Dayanışma Oyunları’na bundan sonraki yıllarda KKTC sporcularının da katılabilmesini temenni ederek Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’nden dolayı Kıbrıs Türkü’nün büyük bir gurur ve sevinç duyduğunu ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de KKTC sporcularının İslami Dayanışma Oyunları’na katılmasını desteklediğini belirterek, Azerbaycan’ın Karabağ savaşı zamanında KKTC halkının desteğini hissettiklerini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar