Alayköy'de ev ve araca ateş açılması davası: Zanlılar teminata bağlandı

4 Mart 2024

A
A

Aralarında kız meselesi husumeti olan ve Alayköy'de bir araca ateş açılması meselesiyle tutuklanan üç kişi teminata bağlanarak, kefalet senedi ile serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Alayköy’de meydana gelen tüfekli saldırı olayıyla ilgili tutuklanan K.Ö., S.Ö. ve A.G. “Adına Kayıtsız Ateşli Silah Taşıma, Tasarrufu”, “Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma, Tasarrufu”, “Kasti Hasar”, “Şiddet Kullanma Tehtidi”, “Meskun Mahalde Ateş Etmek” suçlarından teminata bağlanmak üzere  yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların 27 Şubat’ta saat 04.50’de K.Ö.'nün kullanımındaki araçla, aralarında daha önceden "kız meselesi" yüzünden husumet bulunan 19 yaşındaki K.Ü.’nün (E) Alayköy’deki evinin önüne gittiklerini, zanlı K.Ö.'nün annesine ait av tüfeği ile bir el eve, bir el de K.Ü.’nün babası S.Ü.’ye ait otomobile ateş ettiğini belirtti.

Polis, zanlı K.Ö.'nün adına kayıtlı olmayan av tüfeğini ikametgahın oturma odasının balkon kapısına doğrultup bir el ateş edip camın kırılmasına sebebiyet verdikten sonra, evin avlusu içerisinde park halinde bulunan K.Ü.’nün babası S.Ü.’ye ait HE 160 plakalı aracın sağ arka kelebek camına bir el ateş edip kırılmasına sebebiyet verip hasara uğrattıktan sonra, olay yerinden aynı araçla hızlıca ayrıldıklarını aktardı. 

AYNI GÜN TUTUKLANDILAR

Polis, zanlıların aynı gün kamera görüntülerinden tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandıklarını belirterek, olay yerinde yapılan incelemede 2 adet 12’lik fişenk tapası ve av tüfeği fişenk saçmaları bulunup emare olarak alındığını söyledi. 

Meseleyle ilgili, birçok ifade aldıklarını ve kamera görüntüsü incelediklerini söyleyen polis, olayda kullanılan av tüfeğinin zanlı Özkan’ın evinde yatağın altında bulunduğunu açıkladı. 

ZANLININ TELEFONUNDA GÖRÜNTÜLER BULUNDU

Polis, K.Ö.'nün olaydan sonra iki fişenki boş araziye attığını söylediğini, ancak yapılan aramada bir şey bulamadıklarını söyleyerek, K.Ö.'nün cep telefonunda olayla ilgili görüntü tespit ettiklerini, telefonun incelenmek üzere emare alındığını ve DATA Şubesine gönderildiğini açıkladı. 

Soruşturmanın zanlılarla ilgili kısmının tamamlandığını belirten polis, tümünün KKTC vatandaşı ve sabıkasız olduklarını belirterek teminat talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç de, zanlıların 50’er bin TL nakit teminat yatırmasına, her biri için birer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalamasına, yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmalarına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar