Akansoy'dan "Annesi" oyununun engellenmesine tepki

19 Mart 2024

Güncelleme: 20 Mart 2024

A
A

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, AntiLogos Tiyatrosu'nun "Annesi" adlı oyununun izleyiciyle buluşmasının engellendiğini belirterek, sanatın sınırlarını tanımadığını ve yasakçı düşüncenin karşısında olduklarını belirtti.

ZgotmplZ

Rum AntiLogos Tiyatrosu'nun "Annesi" adlı oyunu Girne Kaymakamlığı tarafından izleyiciyle buluşması engellenmişti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, sanatın sınırlarını tanımadığını ve yasakçı düşüncenin karşısında olduklarını ifade etti.

Akansoy, yazılı açıklamasında, AntiLogos Tiyatrosu'nun uzun bir geçmişe sahip bir sanat ekibi olduğunu ve uluslararası arenada ödüller aldığını vurguladı. Oyunun sahnelenmesi için gerekli izinlerin alındığını ancak neden engellendiğini anlamadıklarını dile getirdi.

Akansoy, oyunun tarihsel olaylardan esinlenerek sahnelendiğini ve benzer etkinliklerin her hafta düzenlendiğini belirtirken, AntiLogos Tiyatrosu'nun eserinin neden engellendiğini sorguladı. Anayasaya aykırı bir karar olduğunu öne sürerek, bu durumun barış ve halkların yakınlaşmasını engelleyen yasakçı bir zihniyetin ürünü olduğunu savundu.

Sanatın ve sanatçının her zaman yanlarında olacaklarını vurgulayan Akansoy, süreci takip edeceklerini ve yasakçı düşünceye karşı çıkacaklarını ifade etti. Akansoy, oyunun Kıbrıslı Türklerle buluşması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayarak, sanatın sınırlarını aşarak insanları bir araya getireceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar