"Adıyaman'daki şehitlik ziyareti çok zordu, onların da durumu aynı bizim gibi..."

8 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya, Adıyaman'daki hüzünlü şehitlik ziyaretini, "Şehitlik ziyareti çok zordu. 35 kaybımız var ama orada da yani binler yüzler hepsi bir yerde, onların da durumu aynı bizim gibi." sözleriyle anlattı.

ZgotmplZ MYK

İsias Otel davasının 26 Nisan Cuma günü görülen ikinci duruşması için bir gün önce Adıyaman'a giden aileler, aynı gün Adıyaman Mezarlığı'ndaki deprem kayıpları için oluşturulan şehitliği ziyaret etti.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette aileler deprem kayıpları için dualar ederken, Adıyamanlı kayıp yakınlarıyla bir araya geldikleri anlar ise hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da, ziyareti "çok zordu" diye ifade etti.

Adıyaman dönüşü, görev yaptığı Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki odasında MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan'a o ziyareti anlatan Karakaya, "Şehitlik ziyareti çok zordu. Kıbrıs'ta savaştan sonra hiç yaşamadığımız bir acı yaşandı, 35 kaybımız var ama orada da yani binler yüzler hepsi bir yerde, onların da durumu aynı bizim gibi." dedi.

Ruşen Yücesoylu Karakaya, devamında şunları söyledi:

"Kayıplarının başlarında aileleri oturuyor ve ağlıyor. Kimi görürsek görelim, acıyı konuştuktan veya paylaştıktan sonra, bizim sorumuz da şu oluyor; Ne yaptınız, davanızı açabildiniz mi, mücadelenize başladınız mı? Şu anda bu adalet mücadelesi İsias ve onun yanında 1-2 dava dışında çok yok. İsias’ta olası kast cezasının çıkması ve emsal olması çok önemli. Başka davalarda da bu olabilir çünkü bu insanlar, göz göre göre, bile isteye canları alınmış ve bunun sorumluluğunu almıyorlar. Bunları yaparken, o adımları atarken sonuçlarının bu olacağını biliyorlardı, o zaman cezaları olası kasttır.  Bununla ilgili kiminle konuşursak konuşalım... Bu sefer farklı farklı insanlar yaklaştı bize mahkemeye girerken; Adıyaman'dan bir sürü kişi bana yaklaştı ve benimle konuşmak istedi, başka şehirlerden gelen insanlar da oldu ve ben diyorum 'Ağlama zamanı değil, şu anda mücadele zamanı...' Hukuki açıdan ne gerekiyorsa yaparım, yaparız. Tüm aileler, herkese yardım etmeye açığız bu konuda. Ama mücadele edecekler, suçlular cezasını çekecek, suçlular cezasını çekmezse, Türkiye'de bu gerçekler daha yıllar boyu yaşanır, devam eder."

Not: Ruşen Karakaya'nın, 5 ayrı güne yayılacak röportajının ilk iki bölümünü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar