Adıyaman Adliyesi önünde adalet istendi

26 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

Şampiyon Melekler'in aileleri ve siyasiler, davanın ikinci duruşmasından önce Adıyaman Adliyesi önünde adalet talebi için toplandı. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya adliye önünde basın açıklaması yaptı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Grand İsias Otel davasının ikinci duruşmasının görüleceği Adıyaman Adliyesi önünde aileler ve siyasilerden oluşan heyet adalet talebi ile toplandı. Aileler ellerinde adalet isteğini yansıtan dövizler taşıdı.

Başbakan Ünal Üstel ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Karakaya tüm aileler adına yaptığı açıklamada, "Ortak davamız İsias’ta yeni bir sürece giriyoruz. Dava sürecinde 2'inci duruşma için yeniden buradayız. Son adalet yürüyüşümüz ile birlikte buraya çok daha güçlü geldik. Kıbrıs ve dünyanın dört bir yanından tüm yürekler bizimle biliyoruz" dedi.

Ruşen Karakaya, Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlatılan dava sürecinin ikinci duruşması öncesinde şunları kaydetti:

"Kalbimizi gömdüğümüz bu topraklarda çok daha güçlü kararlı dirayetli ve sabırlı olmak zorundayız.

445 gündür en değerlilerimiz yanımızda değil, onlara sarılmak koklamak  isterken mezar taşlarını seviyoruz her an meleklere adalet sözümüzü anımsıyoruz.

Ne olursa olsun bu dava adaletle sonuçlanana kadar hep birlikte olmaya devam edeceğiz katiller hesap verene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Dava ile ilgili geçtiğimiz haftalarda üzüntümüzü endişemizi ve öfkemizi artıran adalet isteğimizi daha güçlü hale getiren kararlar alınmıştır.

Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti adaletinden tek beklentimiz İsias cinayetinin failleri bizden aldıkları her canın bedelini ödemelidir. Bu cezayı yalnız kendi çocuklarımız için değil bir deprem ülkesinde başka hiçbir anne ya da baba evladının ardından yas tutumasın diye istiyoruz.

Öylesine ibretlik bir ceza olmalıdır ki, kimse yapı güvenliğini ihmal etmeye bir daha cesaret edemesin.

İlk duruşma sonrası geçen 3,5 aylık sürede tarafımızdan alınan bağımsız bilimsel raporlarda binanı tüm usulsüzlükleri ortadadır. Binan denen ucubenin 17 saniyede yıkıldığı raporlara girmiştir. Bütün kusurlar nettir suçlar sabittir suçlular bellidir.

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkeme Heyeti bu gerçeklerle hareket etmek zorundadır.

Kim olduğu belli olan bu katiller, yarattıkları bu usulsüz yapıda çocuklarımız velilerimizi öğretmenlerimizi arkadaşlarımızı ve turist rehberlerimizi bizden koparmıştır.

Deprem kayıplarının her birini sevgi ve özlemle her nefeste anıyoruz. Biz onları bizden koparan bu katillerin hep peşinde olacağız. 

Saniyeler içerisinde kum yığınına dönerek sevdiklerimize mezar olan bu yapının sorumluları bilinçli taksirle değil, “olası kast ile öldürmeden” itham edilmelidir.

Bugün tutuklulukların devamı, dava dosyasında sorumlu kamu görevlileri için de yargılamanın başlatılması ve Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve hiçbir bilimsel gerçekle uyumlu olmayan rapordan ayrı yeni bir bilimsel rapor talebi ile buradayız. Türkiye adaletine ve mahkeme heyetine güvenmek istiyoruz.

Yüzlerce, binlerce kilometre uzaklardan gelerek bizlere güç veren herkese, basın emekçilerine ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bizim meleklerimize verilmiş bir sözümüz var ve hep birlikte bu sözümüzü tutacağız.

İyi ki varsınız, İyi ki yanımızdasınız!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar