Adaylık başvurusu yapan Atalay'dan birlik mesajı: Korku vermek anlamsız, partiden ayrılmak yok...

12 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

Partiyle ilgili gelecek endişesi taşıdığı için aday olduğunu açıklayan Talip Atalay, parti bölünecek korkusu vermenin anlamsız olduğunu söyledi. Atalay, her türlü sonuçta partiden ayrılmayacağını belirtti.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili Talip Atalay, "Güç sende, gücünü göster" sloganıyla Parti Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu.

Böylelikle, YDP'nin hafta sonu yapılması planlanan ancak nisap sağlanamaması durumunda için 3 Mart'a ertelenmesi beklenen kurultayında genel başkanlığa aday olanların sayısı ikiye çıkmış oldu.

Partinin mevcut Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da geçen cuma adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Adaylık başvurusunun ardından YDP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Talip Atalay, adaylık sürecinde kırıcı ve tehditkar bir dilin doğru olmadığını vurgulayarak, partinin bölünmesi veya kırılmasını değil, kırılanın onarılmasını istediklerini belirtti. Atalay, demokrasilerde seçimin önemli bir unsur olduğuna dikkat çekerek, demokratik seçimlerin partileri büyüten ve olgunlaştıran bir zemin sağladığını ifade etti.

Seçim sürecinde seçmenlere karşı olumsuz yaklaşımların uygun olmadığını belirten Atalay, seçmenlerin iyi ile kötü arasında ayrım yapabilecek kadar bilinçli olduğunu ve seçimin demokratik bir şölen havasında geçmesini umduğunu dile getirdi. Adaylık sürecinin ardından parti içindeki bir değişim ve dönüşüm gerekliliğinden bahseden Atalay, kendisini tabanın teşvikiyle aday gösterdiğini ve partiyle ilgili gelecek endişesi taşıdığı için aday olduğunu belirtti.

Atalay, adaylık gerekçesinin reel gerçeklik olduğunu ifade ederek, rakibi Erhan Bey'e başarılar diledi. Ayrıca, parti çalışanlarına ve işçilere karşı kullanılan kırıcı ve tehditkar söylemlerin doğru olmadığını belirterek, bu tür ifadelerin kullanılmasını onaylamadığını vurguladı.

Seçimi kazanması veya kaybetmesi halinde partiden ayrılmayacağını ifade eden Atalay, parti bölünecek korkusu vermenin anlamsız olduğunu belirtti.

Partinin büyümesini arzuladıklarını belirten Atalay, partiyi bölenin kırıcı ve tehditkar davranışlar olduğunu ve bu davranışların asla unutulmaması gerektiğini ifade etti. Atalay, ayrıca partinin iktidar yürüyüşünün yeniden başlatılmasını temenni etti.

YDP Başkan Yardımcısı ve Kurultay Komite Başkanı Turan Büyükyılmaz da konuşmasında, 4. Olağan Genel Kurul'un 17 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmesi planlanmasına rağmen yeterli katılım sağlanamadığı için kurultayın 3 Mart'ta yapılacağını belirtti. Atalay'ın adaylığını incelediklerini ve teslim aldıklarını ifade eden Büyükyılmaz, her iki adayın da değerli ilim ve bilim insanları olduğunu dile getirdi ve kurultay sonrasında kucaklaşma ve büyümenin olması gerektiğini vurguladı. Konuşmasının ardından Atalay'a parti kurultayında oy kullanabilecek üye listesini teslim etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar