Abdullah Gül'den "Şampiyon Melekler" için KKTC'ye başsağlığı mesajı

1 Mart 2023

A
A

Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Gül, Adıyaman'da yaşamlarını yitiren sporcu kafilesi için KKTC halkına başsağlığı dileklerini iletti.

ZgotmplZ
Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adıyaman'da incelemelerde bulunarak, çadır kenti ve vatandaşları ziyaret etti.
AA

Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halkına başsağlığı mesajı gönderdi.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman'da incelemelerde bulunan Gül, depremzedelerle bir araya geldiği Eğriçayır Çadır Kent'te yaptığı konuşmada, KKTC'den spor müsabakaları için geldikleri Adıyaman'daki otelde konaklayan sporcuların da depremde hayatlarını kaybettiğini anımsattı.

Gül, "Burada çok sayıda kız ve erkek sporcu, rehberler hayatını kaybetti. Çok üzücü bir durum. Bu vesileyle KKTC halkına başsağlığı diliyorum. Cenabıallah böyle acıları bir daha göstermesin." ifadesini kullandı.

Depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar