ABD'nin Kıbrıs Büyükelçisi Fisher, Kıbrıs sorunu için sessiz diplomasiyi önerdi

16 Nisan 2024

Güncelleme: 17 Nisan 2024

A
A

Yunanistan'da konuşan ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin'in görevinin zaman ve alana ihtiyacı olduğunu ve sessiz görüşmelerin daha iyi olabileceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in “zaman ve alana ihtiyacı olduğu” görüşünü dile getirdi.

Fisher, Yunanistan'da düzenlenen Delfi Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Holguin'in görevinin sıkı takvimlere bağlı olması gerektiği görüşüne katılmadığını belirtti. Fisher, BM temsilcisinin ortak zemin bulabilmesi için zamana ihtiyacı olduğuna inandığını vurgulayarak sessiz görüşmelerin daha iyi olabileceğini ifade etti.

Tezler arasındaki farkın hatırlatılması üzerine Fisher, temsilcinin işinin bu olduğunu belirtti ve ortak çıkarların ve zeminin sessiz görüşmelerle bulunabileceğine dikkat çekti.

Benzer bir açıklamanın Kıbrıslı Rum BM Daimi Temsilcisi Maria Mihail'den geldi.

Mihail'in Türkiye'nin BM tarafından onaylanmış çözüm çerçevesini reddetmeye devam ettiğini, iki devletli çözüm talep ettiğini ve çözüm çabalarını engellemeye çalıştığını iddia etti.

Mihail ayrıca, BM Güvenlik Konseyi kararlarında belirlenen bütünlüklü bir çözümü amaçlayan barış sürecinin yeniden canlandırılmasına Türkiye'nin katkı koyması yönünde çağrıda bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar