AB Bilgi Merkezi yeni binasına taşındı

27 Şubat 2024

A
A

AB Bilgi Merkezi'nin Lefkoşa'daki yeni binası, Avrupa Komisyonu'nun Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Direktörü Mario Nava tarafından açıldı.

ZgotmplZ

 AB Bilgi Merkezi'nin Lefkoşa'daki yeni binası için düzenlenen açılış töreninde, Avrupa Komisyonu'nun Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Direktörü Mario Nava ve AB Koordinasyon Merkezi Başkanı Selçuk Yörükoğluları birer konuşma yaptılar.

AB Bilgi Merkezi, daha önce, Cumhuriyet Meclisi'nin arka caddesinde bulunuyordu.

Nava, AB Bilgi Merkezi'nin Kıbrıs Türk toplumuna AB değerleriyle ilgili doğru bilgiler edinme ve merak edilen sorulara cevap bulma imkanı sağladığını vurgulayarak, AB'nin Kıbrıs Türk toplumuna olan desteklerinden bahsetti.

Avrupa Komisyonu'nun Yapısal Reform Destek Bölümü Genel Direktörü Mario Nava konuşmasında AB Bilgi Merkezi’nin 2009 yılından bu yana Kıbrıs Türk toplumunun AB hakkında doğru bilgiler edinmesine, merak ettiği sorulara cevap bulmasına ve AB değerleriyle ilgili bilgiler edinmesine olanak tanıyan bir merkez olduğunu kaydetti.

AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna AB yardım programı üzerinden de önemli katkılar sağlamaya devam ettiğini belirten Nava, amaçlarının Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini kolaylaştırmanın yanı sıra Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik olarak gelişimine katkı sağlamak da olduğunu dile getirdi.

AB Yardım Programının her yıl Kıbrıs Türk toplumuna yönelik 35 milyon euro civarında bir destek sağladığını belirten Nava, bugüne kadar Kıbrıs Türk toplumuna toplamda 688 milyon Euro tutarında bir destek verildiğini ifade etti.

AB Bilgi Merkezi’nin herkese açık olduğunu belirten Nava, merkezde çok farklı etkinlikler düzenlendiğini ve bu çerçevede Kıbrıs Türk toplumuna destek sunmaya devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde yapılacak AP seçimlerini anımsatan, seçimle ilgili bilgilerin AB Bilgi Merkezi’nden elde edilebileceğini kaydeden Nava, hedeflerinin AB Bilgi Merkezi’nin AB ile ilgili her şeyin merkezi olması olduğunu söyledi.

Törende AB Bilgi Merkezi’nin ön bahçesine barışın evrensel simgesi olan zeytin ağacı da dikildi.

Yörükoğluları ise yeni binada çalışmalarına başlayacak olan AB Bilgi Merkezi ekibine başarılar dileyerek, merkezin halkın AB politikaları, değerleri ve fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

İkilinin konuşmalarının ardından, açılış töreninde barışın simgesi olan zeytin ağacı dikildi ve etkinlik resepsiyonla sona erdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar