6 Şubat'ta hayatını kaybedenler, Şampiyon Melekler Şehitliği’nde anıldı

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

6 Şubat depremlerinde yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybedenler için ilk tören Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde yapıldı.

ZgotmplZ

Asrın Felaketi 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler, Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde mezarları başında anıldı.

Depremde Adıyaman'da yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmen için ilk tören Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi ile başlayan törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay konuşma yaptı.

Törende yaptığı konuşmada herkesin bu fani dünyadan geçip gideceğini, ancak Şampiyon Melekler'in isimlerinin yaşayacağını belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Büyük acıyı hep hissedeceğiz, acıyı birlikte yaşayacağız. Anne ve babalarla sürekli birlikteyiz, adaletin yerini bulması için devletimiz hep onların yanında olacaktır. Bu sorumluluğumuzdur ve yüce Türk milletinin yargısına güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehitlikteki tören dua okunması, kabirlerin gezilmesi ve çiçek bırakılması ile son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar