420 bin Euro'su çalınan Ukraynalı kadın, kara para aklamaktan tutuklandı

3 Mart 2024

Güncelleme: 3 Mart 2024

A
A

Ukraynalı bir kadın, Güney Kıbrıs'a ev almak için götürdüğü 420 bin Euro'nun motosikletli kişiler tarafından çalındığını söyledi. Olayı inceleyen Rum polisi kadını, kara para aklamaktan tutukladı.

ZgotmplZ

Ukraynalı bir kadın, Güney Kıbrıs'a cuma günü gittiği ve apartman dairesi almak için yanında getirdiği parayı motosikletli kapkaççıların saldırısına uğradığını açıkladı. 

Kadının ifadesine göre darp edildikten sonra çantasındaki 420 bin Euro'yu alan saldırganlar motosikletle kaçtılar.

Kadının parayı ülkeye girişte gümrüğe beyan ettiği ve Larnaka Havalimanı'ndan Limasol'a taksiyle gittiği belirtildi. Sahil yolunda birkaç adım attıktan sonra saldırıya uğradığı ifade edildi.

KADIN TUTUKLANDI

21 yaşındaki kadının, cumartesi günü daha sonra kara para aklama suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

Ukrayna vatandaşı olduğuna inanılan kadın, geçen Ağustos ile Cuma günleri arasında Kıbrıs'a yasa dışı olarak 6 milyon Euro'dan fazla nakit getirmekle suçlanarak cumartesi günü Lefkoşa Rum mahkemesine çıkarıldı.

Adaya vardığında parayı gümrük departmanına beyan ettiği bildirildi, ancak polis, paraya ilişkin açıklamalarının "yetersiz" olduğuna inanıyor .

Ayrıca soygunun planlanmış olma ihtimalini de araştırdıkları bildirildi.

Suç örgütüne katılmak, suç işlemeye katılmak ve kabul etmek, kara para aklama ve ağır suç işlemeye yönelik komplo kurmak suçlamalarıyla beş gün gözaltında tutulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar