4 üniversite öğrencisine tecavüz: 13 yıl daha hapis cezası

9 Haziran 2022

Güncelleme: 10 Haziran 2022

A
A

4 üniversite öğrencisine tecavüz suçlamasıyla yargılanan ve 13 yıl hapse mahkum edilen Mürsel Aydın, 13 yıl hapis cezası daha aldı.

ZgotmplZ

 Tecavüz suçlamasıyla yargılanan ve suçlu bulunarak 13 yıl hapis cezası alan Mürsel Aydın, aleyhinde bulunan üç ayrı tecavüz davalarından bugünden başlamak üzere 13 yıl hapis cezası daha aldı.

MAHKEME SONRASI FİRAR ETMİŞTİ

Sosyal medya üzerinden tanıştığı 20 ile 19 yaşlarındaki 4 üniversiteli kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle 22 Haziran 2018 tarihinden beridir tutuklu bulunan ve Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması süren sanık Mürsel Aydın duruşma sonrası polis aracına bindirilirken elinde kelepçe ile firar etmiş ve birkaç saat içinde yakalanmıştı.

Mürsel 10 Ekim 2019 tarihinde 13 yıl hapis cezası almıştı.

Kararı okuyan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Fasıl 154 Ceza Yasası’nda Cinsel tecavüz suçuna müebbet hapis öngörüldüğünü belirtti. Aksun, sanığın işlediği 4 suç arasında cinsel tecavüz suçunun ön plana çıktığının altını çizdi. Aksun, cinsel dokunulmazlığın önemli bir hak olduğuna değindi.

Aksun, sanığı suçlu bulup mahkum ettikleri davalardan 13 yıl hapis cezasına çarptırdıkları ve cezanın tespitinde diğer davaların ağırlaştırıcı faktör olarak göz önüne alındığı ve sanığın cezasının bugün itibari ile başlamasına karar verdiklerini açıkladı.

Kamalı Haber'e göre,  sanığın bugüne kadar cezaevinde yattığı süreler dikkate alınmayıp cezası yeniden başlanmış oldu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar