29 kişinin öldüğü İstanbul'daki yangın Erdoğan'ın takibinde: Gazino müsaadesi verenler kim?

6 Nisan 2024

A
A

Erdoğan, 29 kişinin yaşamını yitirdiği Beşiktaş'taki yangına ilişkin, "Şimdi, biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz, bunu kovalıyoruz. Kovalamaya devam edeceğiz." dedi

ZgotmplZ
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesinde düzenlenen Geleneksel Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) İftar Programı'na katılarak konuşma yaptı.
AA

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta gece kulübünde çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangına ilişkin konuştu.

Erdoğan, dün akşam katıldığı bir iftar yemeğinde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz, bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz."

2 Nisangünü Beşiktaş Gayrettepe'deki 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2'nci katında faaliyet gösteren gece kulübünde tadilat yapımı sırasında yangın çıkmış, 29 kişi hayatını kaybetmişti.

Soruşturma çerçevesinde 8 kişi tutuklanmıştı.

KAMU VE BELEDİYE GÖREVLİLERİ DE SORUŞTURULACAK

Diğer yandan söz konusu iş yerinin ruhsatlandırılması, çalışma izni ve esasları ile süreç içindeki denetimlerine dair tüm bilgi ve belgelerin toplanmaya devam edildiği, ilgili kamu görevlileri ve belediye görevlileri hakkında soruşturma işlemi yapılacağı bildirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar