23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerle kutlanacak

16 Nisan 2024

Güncelleme: 22 Nisan 2024

A
A

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkede 18 Nisan ve 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

ZgotmplZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104'üncü açılış yıl dönümü anısına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bayram dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Dairesi tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri, 18 Nisan ve 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri çerçevesinde, 23 Nisan Salı günü saat 08.00’de Bayrak Radyo ve Televizyonu’nda (BRT) günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Tüm ilçelerde Atatürk Anıtlarına çelenk koyma töreni gerçekleştirilecek.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİK PROGRAMI 

18 NİSAN PERŞEMBE

Saat 09.00:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde düzenlenecek etkinlikler, açılış korteji ile başlayacak. Lefkoşa Merkez okullarından gelecek öğrenci ve sorumlu öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile birlikte Girne Kapısı'ndaki Atatürk Büstü’ne Çelenk koyacak, ardından Cumhuriyet Meclisi’ne yürüyüş gerçekleştirecek. 

Yürüyüşüne Atatürk Büstü önünden başlayacak olan kortej, saat 09.30'da Cumhurbaşkanlığı bahçesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret edecek.

Kutlama programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak, şiir ve dans gösterileri gerçekleştirilecek. 

Saat 10.00:

  • Kortejin Cumhuriyet Meclisi’ne ulaşmasının ardından, 18 – 23 Nisan Haftası etkinliklerinin açılışı gerçekleştirilecek. Törende, Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile birlikte öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak, şiir, bale, dans, halk dansları ve jimnastik gösterileri gerçekleştirilecek.
  • Gazimağusa MAGEM'de, deprem felaketinden hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji (TMK) öğrencilerinin ve öğretmenlerinin anısına “2'inci Şampiyon Melekler Voleybol Kupası” yarı final müsabakaları gerçekleştirilecek. 

Saat 18.00:

Merkez Lefkoşa (Açık Pazar) Etkinlik ve Kültür Salonu'nda, MEB tarafından düzenlenen “3'üncü Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi”nin açılışı gerçekleştirilecek. Sergi, 18 - 23 Nisan 2024 tarihleri ve mesai saatleri arasında ziyarete açık olacak.

19 NİSAN CUMA 

Saat 10.00: 

  • Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda ilköğretim 4'üncü ve 5'üncü Sınıflar düzeyinde 3'üncü Sprint Yarışmaları yapılacak. Yarışmaların tamamlanmasının ardından dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. 
  • Gazimağusa MAGEM'de Gazimağusa TMK öğrencilerinin ve öğretmenlerinin anısına “2'inci Şampiyon Melekler Voleybol Kupası” final müsabakaları gerçekleştirilecek. Final müsabakalarının tamamlanmasının ardından dereceye giren okullara ödülleri takdim edilecek.

20 NİSAN CUMARTESİ

Saat 09.00:

Lefkoşa Yakın Doğu RA25 Spor Salonu'nda, 23 Nisan Basketbol Şöleni yapılacak. 

22 NİSAN PAZARTESİ 

Kutlama programı çerçevesinde, Lefkoşa bölge okullarından gelecek öğrenciler devlet protokolünü ziyaret edecek. 

  • Başbakan Ünal Üstel’i ziyaret, akabinde Bakanlar Kurulunu ziyaret (saat 09.00)
  • Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’yi ziyaret (saat 09.30)
  • Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret (saat 10.30)
  • Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret (saat 11.30 )
  • TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu ziyaret (saat 12.30)

Saat 09.45:

Milletvekilleri dağılımına göre her ilçeden milletvekili sayısı kadar (Lefkoşa'dan 16, Gazimağusa'dan 13, Girne'den 11, İskele'den 5, Güzelyurt'tan 3, Lefke'den 2), toplamda 50 öğrenci olmak üzere Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret edecek, “Çocuk Hakları” gündemiyle Meclis Genel Kurulu toplanacak.

23 NİSAN SALI

Saat 08.00

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin BRT'de açılış konuşması yapacak.

Saat 10.00

Devlet Töreni çerçevesinde, Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenkler konulacak.

Ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gün boyu okullarda ve ilçelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar