23 Nisan kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı

18 Nisan 2024

Güncelleme: 18 Nisan 2024

A
A

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, kortej yürüyüşü ile bugün başladı. Öğrenciler, Atatürk Anıtı'ndan Cumhurbaşkanlığı'na, ardından Cumhuriyet Meclisi'ne yürüdüler.

ZgotmplZ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen etkinlikler, bugün düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Lefkoşa bölgesinde yer alan ilkokul öğrencilerinin katılımıyla yapılan kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi güzergahında düzenlendi. Bandonun da eşlik ettiği yürüyüşe, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş ve bakanlık bürokratları da katıldı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KONULDU

Kortej yürüyüşü öncesinde Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu anıta çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreni sonrasında kortej yürüyüşü başladı. İlk durak Cumhurbaşkanlığı oldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde toplanan öğrencilerle bir araya geldi ve öğrencileri selamlayarak, sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin gelecekte ülkenin yöneticileri ve gerçek sahipleri olacağını ifade etti.

“Öğrencilerimiz, bu ülkenin geleceğinin teminatıdır.” diye konuşan Tatar, büyük lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla andıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan etkinlik halk dansları gösterisinin ardından son buldu. Kortej ardından Cumhuriyet Meclisi'ne geçti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin konuşmasının ardından Şehit Ertuğrul İlkokulu Bandosu ve Yakın Doğu İlkokulu korosu sahne aldı. Levent İlkokulu öğrencilerinin bale gösterisinden sonra Atatürk İlkokulu öğrencisi Hatice Şanverdi 23 Nisan şiirini okudu ve Alayköy İlkokulu öğrencileri halk dansları gösterisi yaptı. Şehit Doğan Ahmet İlkokulu öğrencisi Lokman Senih Genç’in 23 Nisan şiirinin ardından Jimnastik Federasyonu öğrencileri gösteri sundu.

Şölen, öğrencilere hediye dağıtılmasının ardından sona erdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, Atatürk’ün Türk çocuğunun ecdadını tanıdıkça daha büyük işler başaracağı sözünü anımsattı ve Türk çocuklarının Ata’sını, tarihini ve ecdadını iyi bilmesi gerektiğini vurgulayarak, Atatürk’ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesine sonuna kadar bağlı olduklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, ulusal egemenliğin hiçbir zaman bırakılmaması gerektiğini dile getirerek, daha güçlü Atatürkçü gençler yetiştirmenin de vazgeçilmez ilkeleri olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar