20 yıl sonra el değiştiren Adıyaman'da, 47 yıl sonra CHP'nin adayı kazandı

1 Nisan 2024

Güncelleme: 1 Nisan 2024

A
A

Adıyaman'da oyların neredeyse tamamı sayıldı. Adıyaman'da belediye başkanlığı koltuğu 20 yıl sonra el değiştirdi. Seçimi, 47 yıl sonra CHP'nin adayı büyük farkla kazandı. İşte Adıyaman'da seçim sonuçları...

ZgotmplZ

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda Adıyaman'ın yeni belediye başkanı ve meclis üyeleri belirlenecek.

Adıyaman'da geçtiğimiz yaşanan depremler nedeniyle yıkılan İsias Otel'de Şampiyon Melekler hayatını kaybetmişti.

Şehrin neredeyse yok olduğu depremde belediye binası da yıkılmıştı.

AK Parti'nin kalelerinden biri olarak kabul edilen kentlerden Adıyaman'da belediye başkanlığı koltuğu 20 yıl sonra el değiştirdi.

47 yıl sonra Adıyaman’da CHP belediye başkanlığı seçimlerini kazandı.

Açılan Sandık: Yüzde 99,36

CHP - Abdurrahman Tutdere: 49,71

AK Parti - Ziya Polat: 27,75

Yeniden Refah Partisi - Nazif Atalay: 9,36

HEPİNİZİN BAŞKANIYIM

Tutdere, zafer konuşmasını, Seçim Koordinasyon Merkezinin önünde, seçim otobüsü üzerinden yaptı. Adaylığının açıklandığı ilk günden beri, bir partinin değil Adıyaman’ın adayı olduğunun altını çizen Tutdere, zafer konuşmasında da kardeşlik ve birlik vurgusu yaptı. Tutdere, “Tutdere, hepinizin adayıdır demiştim, 31 Mart’ta hepinizin başkanı olacak demiştim, ne mutlu sizlere hepinizin başkanı oldu.” dedi. 

Her fırsatta, 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’ın sahipsiz bırakıldığına da değinen Tutdere, “Ne güzel bir iş yaptınız. Bu memleketin sesini cihana duyurdunuz. Artık bu saatten sonra kimse Adıyaman’a sahipsiz diyemeyecek. Artık Adıyaman halkının mücadelesini herkes saygı ile karşılayacak. Adıyaman, mazlum insanların şehridir. Kardeşliğin şehridir ama kimseye Adıyamanlının ferasetiyle oynamasın demiştik, zamanı gelince Adıyaman hesap sorar demiştik. İşte bugün Adıyaman, tarihten gelen adının hakkını verdi; yaman bir şehir olduğunun hakkını verdi.” diye konuştu.

Yarından itibaren vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Tutdere, “Belediye artık halkın belediyesi olacak, Adıyaman’ı hep birlikte yöneteceğiz.” ifadelerini kullandı.

ABDURRAHMAN TUTDERE KİMDİR? 

Abdurrahman Tutdere, 1976 yılında Adıyaman merkeze bağlı Bağlıca köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adıyaman'da, lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Tutdere, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesini bitirdi.

Aktif siyasete, 1998 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Gençlik Kollarında başlayan Tutdere, parti bünyesinde çeşitli görevler aldıktan sonra 2018 Genel Seçimleri'nde CHP'dan Adıyaman milletvekili seçildi. Tutdere, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar