19 kişiye ek tutukluluk, 1 kişi ise teslim olmuyor

Kamalı Haber, 27 Şubat 2024

Güncelleme: 28 Şubat 2024

A
A

Lefkoşa'nın Suriçi'nde bulunan Zahra Sokak'ta, perşembe gecesi meydana gelen toplu kavgaya karışan ve tutuklanan 19 kişi yeniden mahkemeye çıkarıldı. Zanlılara 1 gün daha tutukluluk verildi. Aranan bir kişi ise polise ''teslim olmayacağını'' söyledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi:

Geçtiğimiz perşembe gecesi Lefkoşa'nın Suriçi'nde bulunan eğlence mekanlarının olduğu Zahra Sokak'ta meydana gelen toplu kavgaya karışanlar araştırılmaya devam ediliyor.

19 KİŞİYE BİR GÜN DAHA TUTUKLULUK

Lefkoşa'nın Suriçi bölgesinde bulunan Zahra Sokak'ta 22 Şubat Perşembe gecesi meydana gelen ve infiale neden olan kavga olayı ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar D.G., A.H., S.G, M.H., İ.H., O.H., C.H., E.S., M.C.K., H.K., M.H., Ş.D., B.Y. (E-16), A.E.(E-16), P.G.(E-16),H.T.(E-16) İ.C. ve O. D. ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç, zanlıların bir gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. 

ARANAN 1 KİŞİ POLİSE, TESLİM OLAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

Ayrıca polis memuru mahkemeye , aranan şahıs İ. E'nin zanlı Ş.D.’in aracına demirden yapılan golf sopaları yerleştirip, zanlı Ş.D. ile birlikte olay yerine gittiğini, M. A. ve İ. H.’ya golf sopası ile vurduklarını söyledi.

Polis, olayda İ.H.’nın Ş.D tarafından ciddi şekilde darp edildiğini belirtti

Polis memuru, mesele ile ilgili aranan İ. E.’ye ulaştıklarını ancak teslim olmayacağını söylediğini aktardı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mahkemede olayla ilgili bilgi veren polis memuru, bu kişilerin ''22 Şubat 2024 tarihinde saat 22:30 raddelerinde Lefkoşa'da umumi bir yer olan Zahra sokak ve Tanzimat sokakta aralarında daha öncede var olan husumetten dolayı halkta korku dehşet ve endişe yaratacak bir şekilde toplanarak, bir kavgada yer aldıklarını'' açıkladı.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, yüze yakın kişiden alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin sürdüğünü, 12 kamera incelendiğini ve kamera görüntülerinin incelenmesine devam edildiğini belirtti.

Polis, meselenin soruşturmasının ilk olarak kanunsuz topluluk olarak başlatıldığını ancak vahim zarar, ciddi darp ve tecavüzü alet taşıma soruşturmasına dönme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

23 Şubat Cuma günü tutuklanan ve cumartesi mahkemeye çıkarılan 14 kişi hakkında 3'er gün tutukluluk verilmişti.

25 Şubat pazar günü 4 kişi daha tutuklanmış, aynı gün mahkemeye çıkarılarak 2 gün tutukluluk verilmişti.

Polis pazar akşamı bir kişiyi daha tutuklamış, 26 Şubat pazartesi günü mahkemeye çıkarılan zanlı için 1 gün tutukluluk verilmişti.

Bugüne kadar tutuklananların sayısı 19 oldu. Polise teslim olmayacağını söyleyen bir kişi de aranıyor.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar