13 kilo uyuşturucu ile Ercan'da yakalanan zanlılar cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 16 Mayıs 2024

Güncelleme: 16 Mayıs 2024

A
A

Ercan Havalimanı'nda ele geçirilen 13 kilo uyuşturucu ile ilgili olarak tutuklanan ve ülkede turist vizesiyle giren iki zanlı, tutuklu yargılanmak üzere, 3 ayı geçmeyecek süreyle cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havalimanında ele geçirilen 12 kilo 850 gram uyuşturucuyla ilgili tutuklanan M.B., Z.B. yeniden mahkemeye çıkarıldı.


28 Nisan günü, sabah saatlerinde Ercan Havalimanı'nda M.B.’nin valizinde Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde, yarım kiloluk paketler halinde 26 pakette 12 kilogram 850 gram ağırlığında hintkeneviri ele geçirilmişti.

Polis, M.B.'nin ifadesinde uyuşturucu maddeyi Tayvan’dan siyahi bir şahıstan aldığını, KKTC’de Gazimağusa’ya gidip, yönlendirileceği bir şahsa teslim edeceğini, bu iş karşılığında ise 5 bin euro alacağını itiraf ettiğini açıklayarak, M.B.'nin ülkeye gelmesi için uçak bileti alan, Gazimağusa’ya gitmesi için havaalanına taksi gönderen zanlı Z.B.’nin ise 29 Nisan günü 03.30 sıralarında Akyar Sınır Kapısı'ndan Güney Kıbrıs’a geçerken tespit edildiğini, yakalanacağını anlayan zanlının telefonundaki tüm yazışmaları sildiğini, fabrika ayarlarına döndüğünü ve sim kartını imha ettiğini anlattı.

ARALARINDAKİ İRTİBAT M.B.'NİN TELEFONUNDA TESPİT EDİLDİ

Polis, Z.B.'nin ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini, M.B.'yi tanımadığını ve ilgisi olmadığını öne sürdüğünü, M.B.'nin ise ifadesinde KKTC’de kalacağı yeri Z.B.’nin ayarladığını ve biletini aldığını söylediğini ayrıca, M.B.'nin telefonunda yapılan incelemede Z.B. ile irtibatının tespit edildiğini, kalacağı yerin fotoğrafını attığını gördüklerini açıkladı. Polis, ayrıca Z.B.’nin evinde bir gram 200 miligram uyuşturucu bulunduğunu söyledi.

Z.B. İKİ KEZ TAYVAN'A GİTMİŞ

Yapılan araştırma sonucu Z.B.’nin 2024 yılı Şubat ve Nisan aylarında Tayvan’a gittiğini tespit ettiklerini kaydeden polis, uyuşturucunun oradan temin edilmesinden dolayı zanlının suçla bağlantılı olabileceği şüphesinin güçlendiğini söyledi.

İKİ ZANLI TURİST OLARAK GİRİŞ YAPTI

Polis, zanlı M.B.’nin ilk kez adaya geldiğini, ancak Z.B.’nin birkaç kez ülkeye giriş-çıkış yaptığının belirlendiğini, her iki zanlının da ülkeye son girişlerinde turist vizesi aldıklarını belirterek, zanlıların cep telefonlarıyla ilgili data incelemesinin sürdüğünü, ayrıca Z.B.’nin bir aylığına kiraladığı aracın henüz bulunmadığını söyledi.

Soruşturma devam etse de zanlıların araştırmalarının etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirten polis, M.B.’nin Hollanda, Z.B.’nin İngiliz vatandaşı olduğunu, ele geçirilen miktarın yüksek olduğunu ifade ederek, ülkede kalıcı bağları olmayan zanlıların 3 ayı geçmeyecek bir süreyle cezaevine gönderilmelerini talep etti.

İşlendiği iddia edilen suçun ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların ülkede kalıcı bağları olmadığına değinen yargıç da, zanlıları 3 ayı geçmeyecek süreyle cezaevine gönderdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar