1 günde, sığınmacı taşıyan 5 tekne tespit edildi

1 Nisan 2024

Güncelleme: 1 Nisan 2024

A
A

Güney Kıbrıs açıklarında içinde 400'ün üzerinde sığınmacının oldu 5 tekne tespit edildi. Ayrıca, Göç İdaresi Müsteşarlığı'nın oluşturulması için Rum lider Hristodulidis'in siyasi atamayı yapması bekleniyor.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs açıklarında dün içinde 5 tekne tespit edildi ve bu teknelerdeki sığınmacı sayısının 400'ü aştığı düşünülüyor.

Rum medyası Güney Kıbrıs'ın doğusundaki "Kovo Greko" burnu açıklarında ilk olarak iki teknenin tespit edildiğini ve bu teknelerin içindeki sığınmacılarla birlikte Rum Sahil Güvenlik botlarıyla "Paralimni" limanına getirildiğini yayımladı.

İki teknedeki yaklaşık 20-25 sığınmacının Suriye'den geldiği ve teknelerin Lübnan kıyılarından hareket ettiği belirtildi.

Üç teknenin ise "Kovo Greko" burnu açıklarında olduğu ve bu teknelerde yaklaşık 150 sığınmacının bulunduğu tahmin ediliyor.

Bu üç teknenin de Güney Kıbrıs'a getirilmesinin bekleniyor.

Ayrıca, bir diğer haberde ise Güney Kıbrıs'ta Göç İdaresi Müsteşarlığı'nın oluşturulması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

29 Şubat'ta onaylanan ilgili yasa çerçevesinde, müsteşarlık ofisinin oluşturulma çalışmalarının sürdüğü ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in siyasi atamayı yapması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar