Töre, Kırşehir'de konferans verdi

28 Şubat 2024

Güncelleme: 29 Şubat 2024

A
A

Kırşehir'de "Dünden Bugüne Kıbrıs Türklerinin Haklı Mücadelesi" başlıklı bir konferansta konuşan Zorlu Töre, Türk dünyasının aldatılmaması gerektiğini, egemenlik ve istiklalden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kırşehir'de "Dünden Bugüne Kıbrıs Türklerinin Haklı Mücadelesi" başlıklı bir konferans verdi. Konferansa Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, il yöneticileri, üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Töre, Türk dünyasının aldatılmaması gerektiğini vurgulayarak egemenlik ve istiklalden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti ve emperyalist güçlere boyun eğilmeyeceklerini ifade etti.

Kıbrıs'ta Türk askerinin çekilmesi ve Doğu Akdeniz'de Türk tarafının sismik araştırma yapmaması yönündeki çağrıları eleştiren Töre, Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin Anavatan Türkiye ile birlikte korunacağını söyledi. Uluslararası camianın Kıbrıs Türklerinin yaşadığı saldırılara sessiz kaldığını belirten Töre, Kıbrıs davasının sadece Kıbrıslı Türklerin değil, bütün Türk dünyasının davası olduğunu vurguladı.

Konferansın ardından Töre'ye Üniversite yönetimi tarafından "Üstün Hizmet Ödülü" verildi. Daha sonra Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'ni ziyaret eden Töre, burada şehit kabirlerine çiçek bıraktı ve dua okudu. 

Töre temasları kapsamında Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneğinde şehit aileleri ile de bir araya geldi.

Ankara ve Kırşehir temaslarını tamamlayan Töre'nin yarın öğle saatlerinde KKTC'ye dönmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar