Şehit yakınları ve gaziler Feyzioğlu’nu ziyaret etti

7 Mayıs 2024

Güncelleme: 7 Mayıs 2024

A
A

Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Türkiye'den gelen şehit aileleri ve gazileri Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu'nun, Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla düzenlediği program kapsamında Türkiye'den gelen şehit aileleri ve gazileri Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.

Feyzioğlu, 6-10 Mayıs tarihleri arasındaki anma programı kapsamında çeşitli temaslarda bulunan yaklaşık 50 kişilik heyeti Büyükelçilik Konutu'nda kabul etti.

Kabulde, Feyzioğlu'nun konuşmasının ardından söz alan gaziler, anılarını paylaştı.

Feyzioğlu, heyeti ağırlamaktan duyduğu şerefi ifade ederek, tarihi askerlerin ve komutanların varlığının kendilerine gurur ve güven verdiğini belirtti.

Türkiye'nin dünya çapındaki gücünün, Kıbrıs adasındaki fedakarlıkların ve mücadelenin etkisi ve katkısı olduğunu vurguladı.

Barış isteyenlerin, geçmişi hatırlamaları ve Kıbrıs Türklerinin yaşadığı acıları görmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türklerinin asli unsur olduğunu ve her zaman var olduğunu vurgulayarak, azınlık olmayacaklarını ve asimile edilemeyeceklerini belirtti.

Kıbrıs'ın Türkiye için bir milli dava olduğunu ve KKTC'nin bir devlet olduğunu vurguladı.

Feyzioğlu, yeni nesillere tarihi aktarmanın milli mücadelenin bir parçası olduğunu ifade etti.

KKTC'nin uluslararası eşit statüye sahip olduğunu ve Rum yönetiminin de devletleşmesinin adadaki gerçekleri kabul etmesi gerektiğini belirtti.

1983'ten bu yana KKTC'nin başarılı bir şekilde yoluna devam ettiğini ve bunun Kıbrıs Türklerinin fedakarlıkları sayesinde olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, şehitleri ve hayatlarını kaybeden gazileri rahmetle anarak, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diledi.

Ardından gaziler ve şehit ailelerinden oluşan heyet ile Feyzioğlu, Büyükelçilik konutu önünde anı fotoğrafı çektirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar