Rum meclisinin Gazze kararı AKEL’in tepkisine neden oldu

7 Nisan 2024

Güncelleme: 8 Nisan 2024

A
A

AKEL, Rum Meclisi'nin Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes, sivillerin korunması ve insani yardımın artırılması taleplerini içeren kararına sert tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

AKEL, DİKO Meclis grubu tarafından sunulan ve geçen Perşembe günü DİSİ, DİKO, DİPA ve ELAM’ın 28 oyu ile geçirilen Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes, sivillerin korunması ve Gazze Şeridi’ndeki sivillere insani yardımın artırılması talebini içeren Rum Meclisi kararına tepki gösterdi.

AKEL'in, bu kararın Gazze'deki gerçeklerle uyumsuz olduğunu ve İsrail'in işlediği suçları kınayan yetersiz bir metin olduğunu vurguladığı belirtiliyor.

AKEL'in açıklamasında, kararın Filistin ve Filistinlilerle ilgili eksiklikler içerdiği, İsrail'in suçlarının kınanmadığı ve uluslararası hukuka uyma çağrısı yapılmadığı eleştirileri yer alıyor. Ayrıca, İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesine ve yerleşime açmasına dair hiçbir atıf yapılmadığı belirtilerek, kararın uluslararası hukuk, insan hakları ve BM kararlarıyla uyumlu olmadığı dile getiriliyor.

AKEL, hükümetin ve meclis çoğunluğunun İsrail'i eleştirmekten kaçındığına ve Gazze'deki durumu görmezden geldiğine dikkat çekiyor. Aynı şekilde, ELAM'ın da bu tutumuyla Kıbrıs Cumhuriyeti'nin itibarını zedelediği ifade ediliyor.

Güney Kıbrıs'taki Filistin Büyükelçiliği ise kararı olumlu bulmakla birlikte İsrail'in savaş suçları konusunda daha net bir kınama beklediğini ifade etmiş.

Büyükelçilik, sadece İsrailli rehinelerden değil, İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli mahkumdan da bahsedilmesini ve işgalci İsrail'in eylemlerinin kınanmasını talep ettiği belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar