Pazar günü, 7 bin 614 üye YDP'nin kaderini belirleyecek

24 Nisan 2024

A
A

YDP'de, Erhan Arıklı ile Talip Atalay'ın başkanlık için yarışacağı 4. Olağan Kurultayı Pazar günü Atatürk Spor Salonu'nda yapılıyor. 7 bin 614 üyenin oy kullanacağı açıklandı.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 4. Olağan Kurultayı, Pazar günü Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

Kurultayda, mevcut Genel Başkan Erhan Arıklı ile Genel Sekreter Talip Atalay başkanlık için rekabet edecekler.

Kurultay programı şu şekilde ilerleyecek: Saat 10.00'da yoklama ve açılışla başlayacak olan kurultayda, divan oluşturulacak. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Genel Başkan Erhan Arıklı bir açılış konuşması yapacak. Faaliyet ve mali raporlar sunulduktan sonra, Genel Başkan adayları üyelere hitap edecekler.

7 BİN 614 ÜYE OY KULLANACAK

Seçim süreci de aynı gün içerisinde gerçekleşecek. 7 bin 614 üyenin oy kullanacağı kurultayda, sandıklar akşam saat 20.00'de kapatılacak ve oy sayımına geçilecek.

Parti Meclisi için 50 kişilik kontenjan için 171 aday başvuru yaparken, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlıkları için ise ikişer aday bulunuyor. Disiplin ve Denetleme Kurulu için yeterli aday olduğu için bir yarış olmayacak.

14 Nisan'da yapılması planlanan YDP'nin 4. Olağan Kurultayı, nisap yetersizliği nedeniyle 28 Nisan'a ertelenmişti. Aynı gerekçeyle 20 Nisan'da yapılması planlanan Tüzük Kurultayı da 5 Mayıs Pazar gününe alınmıştı.

ORTAK KARARLA ERTLENMİŞTİ

Mart ayının sonunda yapılması planlanan kurultay, Erhan Arıklı ile Talip Atalay daha önce kurultayın ertelenmesi konusunda mutabakata varmış ve yeni kurultay tarihleri 14 ve 28 Nisan olarak açıklanmıştı.

Kurultayın, YDP’den toplu istifa ettiklerini açıklayan 1500 civarında üyenin istifa dilekçelerinin ıslak imzalı olmaması ve bu kişilerden oy kullanma talebi gelmesi olasılığına karşı ertelendiği belirtilmişti.

YDP Genel Başkanı Arıklı, 8 bin civarında üyeleri bulunduğunu, tüzüğe göre belirlenen genel kurul tarihinde üye tam sayısının yarısının bir fazlasının toplantı başlama saatinde hazır olması gerektiğini, dolayısıyla ilk toplantıda seçim olmasının zor görüldüğünü ifade etmişti.

Talip Atalay da ikinci toplantının başlama saatinde, salt çoğunluğunun bulunması kuralının aranmadığını belirterek, “Bizim asıl kurultay zamanımız 28 Nisan'dır. İnşallah bir demokrasi şöleni yapacağız ve 29’unda da omuz omuza yürüyeceğiz.” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar