Miçotakis, Mayıs'ta Ankara'da

12 Mart 2024

Güncelleme: 13 Mart 2024

A
A

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, mayıs ayında Ankara'ya gerçekleştirmeyi planladığı iade-i ziyareti duyurdu.

ZgotmplZ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, mayıs ayında Ankara'ya iade-i ziyaret planladığını söyledi. 

Miçotakis, Türk tarafının Yunanistan'la gerginliği azaltma konusundaki samimi arzusunu memnuniyetle karşıladığını belirtti. Skai TV'ye verdiği mülakatta, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2023'teki Atina ziyaretine atıfta bulunarak, mayıs ayında Ankara'ya yapılacak bir ziyaret planladığını ifade etti.

Miçotakis, Türkiye ile gerginliklerin aşılması konusunda samimi bir isteğin olduğunu vurgulayarak, Türk liderliğinin farklılıkları aşma ve gerginliklerden kaçınma isteğinde olduğunu düşündüğünü belirtti. Münhasır Ekonomik Bölge sınırlandırması gibi konularda belirli zorluklar olsa da, tarafların medeni bir şekilde fikir ayrılıklarını kabul edebileceğini dile getirdi.

Ancak Miçotakis, Ankara'ya karşı tedbirlerini elden bırakmadıklarını belirtti.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ

NATO üyesi olan Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde kıta sahanlıklarının sınırlandırılması, enerji kaynakları, Ege Denizi'nde uçuşlar ve Kıbrıs Adası'na yönelik politika gibi konularda uzun süredir anlaşmazlıklar bulunuyor.

Son yıllarda, özellikle Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından, iki ülke buzları eritmek ve ilişkilerini geliştirmek için çeşitli adımlar atmıştır. Erdoğan'ın üç ay önce Yunanistan'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, iki ülkenin ticaretini artırma, iletişim kanallarını açık tutma, askeri güven artırıcı önlemler alma ve anlaşmazlıkları çözme konularında anlaşmalar yapılmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar