KAAN'ın maketi, Arıklı'yı heyecanlandırdı

28 Şubat 2024

Güncelleme: 29 Şubat 2024

A
A

Ankara'da bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan KAAN'ın maketiyle fotoğraf çektirdi ve heyecanını dile getirdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye'nin havacılıkta 5'inci nesil muharip uçağı KAAN, ilk uçuşunu geçtiğimiz hafta yaptı.

Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan KAAN, 21 Şubat Çarşamba günü, Mürted Hava Meydanı'nda yeniden piste çıkarak motor çalıştırdı ve ilk kez havalandı.

ARIKLI'DAN KAAN PAYLAŞIMI

Bu sabah, narenciye sorunlarına çözüm bulmak için Başkan Ünal Üstel ile birlikte Türkiye'ye giden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan KAAN'ın maketiyle fotoğraf çektirdi.

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Arıklı, ''KAAN’ın maketi bile heyecan veriyor. Bence Külliye’nin en değerli maketi…'' ifadelerini kullandı.

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Türkiye milli muharip uçak KAAN ile, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak.

KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas vuruş gerçekleştirebilecek KAAN, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayacak.

KAAN programı kapsamında Yıldırım Test Tesisi, Radar Kesit Alanı Test Tesisi, Rüzgar Tüneli Tesisi gibi dünyanın sayılı büyüklükteki test merkezlerinin ülkeye kazandırılması sağlanıyor. Bu sayede test verilerinin işleme kabiliyetlerinin artırılmasının da önü açılmış olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar