Hristodoulidis: Müzakerelerin başlaması için görüşmeler sürüyor

18 Şubat 2024

Güncelleme: 19 Şubat 2024

A
A

Rum lider Nikos Hristodoulidis, müzakerelerin yeniden başlaması hedefine ulaşmak için çabaladıklarını yineledi. Hristodoulidis, Türk tarafıyla birçok toplantının yapıldığını, her şeyin kamuoyuna açıklanmadığını ifade etti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs'tan sorumlu kişisel elçisi Maria Angela Holguin'in, "bir gelecek inşa etmenin temel koşulu olarak ciddi şekilde eksik olan güveni inşa etmenin çok önemli olduğunu" söylemişti.

Holguin sözleriyle ilgili sorulan bir soruya cevap veren Rum lider Nikos Hristodoulidis, Holguin 'in açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlaması hedefine ulaşmak için çabaladıklarını yineledi.

Maria Angela Holguin'in Kıbrıs'tan sorumlu kişisel elçi olarak güven artırıcı çabalarını sürdürdüğünü belirtti .

Hristodoulidis, "Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti ile Türkiye arasında güven inşası gerekli" dedi.

Bugün yaptığı açıklamada, Kıbrıs'taki statükonun adanın geleceği olamayacağını yineleyen Hristodoulidis, "Mevcut durum kabul edilemez, bu duruma son verilmesi, Kıbrıs sorununun çözülmesi ve ülkemizin BM kararları ve Avrupa müktesebatı temelinde yeniden birleşmesi için cesaret ve azim gösterme yükümlülüğümüz var." ifadelerini kullandı.

Holguin'in Kıbrıs'ta fiziksel olarak devamlı bulunmayabileceğini ancak sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Hristodoulidis, bu çabaların önemini vurguladı. İki toplumlu federasyon çerçevesinde çözüm arayışlarının sürdüğünü ve tüm zorluklara rağmen müzakerelerin yeniden başlatılması için ellerinden geleni yapacaklarını tekrarladı.

Türk tarafından, diyalogun yeniden başlaması için herhangi bir gelişmenin olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren Hristodoulidis, birçok temasın ve toplantının yapıldığını ancak her şeyin kamuoyuna açıklanmadığını belirtti. Sonuç olarak, her şeyin nihai sonuca göre değerlendirileceğini ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Holguin'in Londra, Yunanistan ve Türkiye ziyaretinin ardından Mart ayında Kıbrıs'a dönmesi planlanıyor.

Holguin, ilk temas turunda Hristodoulidis ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmüştü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar