CTP'yi ziyaret eden CHP lideri Özel: CTP bizim kardeş partimiz

15 Kasım 2023

A
A

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet, bugün adada temaslarda bulunarak Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Tufan Erhürman ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), bugün adada temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Görüşme, CTP Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşme öncesi, her iki parti lideri kısa açıklamalarda bulundu. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Özgür Özel'i tebrik ederek Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Sosyalist Enternasyonal'de birlikte yer aldıklarını belirterek CHP ile ilişkilerin devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

ÖZEL: "CTP BİZİM KARDEŞ PARTİMİZ"

Özgür Özel ise CTP'yi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, iki partinin Sosyalist Enternasyonal'de birlikte yer aldığını ve kardeş partiler olduklarını vurguladı. CHP'nin gelecek dönemde Kıbrıs ve dış ilişkilerde daha aktif bir rol oynayacağını ifade etti. İki partinin ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini ve CHP'yi Sosyalist Enternasyonal toplantılarında Genel Başkan olarak temsil edeceğini belirtti.

Görüşmede CTP’yi Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy, Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ile Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sıla Usar İncirli temsil ederken, CHP heyetinde Genel Başkan Özgür Özel’in yanı sıra Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Üzgel, Sosyal Güvenlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul milletvekili Gamze Taşçıer ile Parti Sözcüsü Namık Tan temsil etti. Görüşmeden önce iki partinin genel başkanı açıklamalarda bulundu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar