Azerbaycan'da KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlandı

13 Kasım 2023

Güncelleme: 14 Kasım 2023

A
A

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen özel bir resepsiyonla kutlandı.

ZgotmplZ

15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun ilan edilmesinin üzerinden tam 40 yıl geçti.

Kuruluş yıl dönümü dünyanın pek çok ülkesinde düzenlenene etkinliklerle kutlanıyor.

BAKÜ'DE RESEPSİYON

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de özel bir resepsiyon ile kutlandı.

Resepsiyon, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer'in ev sahipliğinde gerçekleşti ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, milletvekilleri, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunduğu belirtilirken, şehitler ve hayatta olmayan devlet büyükleri için saygı duruşunda bulunuldu.

KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer
KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer

UfukTurganer, yaptığı konuşmada 15 Kasım 1983'ün KKTC için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın KKTC'yi dünya önünde bağımsız bir devlet olarak ilan ettiğini vurguladı.

Turganer, KKTC'nin demokratik, laik ve çağdaş kurumlarıyla 40 yılda nasıl geliştiğine dikkat çekerken, Kıbrıs müzakerelerinin Rum tarafının uzlaşmaz tavrı nedeniyle sonuçsuz kaldığını ifade etti. Turganer, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar liderliğinde, Türkiye'nin desteklediği egemen eşitlik ve iki ayrı devlet esasına dayalı bir çözümün kaçınılmaz olduğunu belirtti.

"AZERBAYCAN KIBRIS TÜRKLERİNİN YANINDADIR"
Samet Seyidov

Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Samet Seyidov ise KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek geliştiğine vurgu yaptı. Seyidov, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olmasını önemli bir tarihi olay olarak nitelendirdi ve Türkiye ile birlikte Azerbaycan'ın da Kıbrıs Türklerinin yanında olduğunu ifade etti.

Resepsiyonda konuklara Türk mutfağından çeşitli tatlar ikram edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar