Rumlardan Yunan ordusuna bağış

1 Şubat 2023

A
A

Rum Yönetimi, Yunan ordusuna bağış yapacak.

ZgotmplZ
Yunanistan'ı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Anastasiadis (sağda), temasları kapsamında Anastasiadis, başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı, Kiriakos Miçotakis (solda) ile görüştü.
AA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Yunan Hava Kuvvetleri'ne 2,5 milyon euroluk (51.3 milyon TL) bağış yapacağı bildirildi.

Yunan Devlet Ajansı ERT'nin haberine göre, bağış yapma kararı, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Atina'da yaptıkları görüşmede açıklandı.

Yapılacak bağışın, 30 Ocak'ta Yunanistan'a ait F-4 tipi savaş uçağının İyon Denizi’nde düşmesi ve uçaktaki yardımcı pilotun hayatını kaybetmesinin ardından Yunan Hava Kuvvetleri'ne sembolik bir destek niteliği taşıdığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca, Kıbrıs'ta sürdürülebilir ve işlevsel çözüm arayışları ile GKRY ve Yunanistan'ın yaşadığı benzer ekonomik kriz süreçleri ele alındı.

Nikos Anastasiadis (solda), Yunanistan temasları kapsamında başkent Atina'da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou (sağda) ile görüştü.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile de bir araya gelen Anastasiadis, Atina'ya geliş sebeplerinden birinin de Atina'nın doğusundaki Mati kasabasında 2018'deki yangının ardından bölgeye yapılan park ve sosyal konutlar için destek vermek olduğunu ifade etti.

Anastasiadis, GKRY'nin bu yapılar için 10 milyon euro (200.5 milyon TL) destek verme kararı aldığını kaydetti.

Mati'de 2018'de çıkan büyük orman yangınında 100'ü aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar