Rumlardan itiraf: Çıdan'ın iç organlarını değil beynini aldık

29 Kasım 2022

Güncelleme: 30 Kasım 2022

A
A

Rum yetkililer, cezaevinde cinayete kurban giden Tansu Çıdan’ın iç organlarını değil beynini alıkoyduklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Kıbrıslı Türk hükümlü Tansu Çıdan'ın organlarının alındığı yönünde aileden yapılan açıklamalar Rum yetkililerce kısmen doğrulandı.

Çıdan, 27 Ekim'de Rum Merkezi Cezaevi’nde dövülerek öldürülmüş, 2 Kasım'da Güzelyurt’ta toprağa verilmişti.

Gazeteci Şener Levent, Çıdan'ın KKTC'de yapılan otopsisinde iç organlarının tümünün alındığı ve karnından çarşaf çıktığı yönündeki ailenin açıklamalarını dün Politis gazetesindeki köşesine taşımıştı. Levent'in görüştüğü ve otopsiye bizzat katıldığını söyleyen Tansu Çıdan'ın yeğeni Ahmet Gürdal, Çıdan'ın beyninin de alınmış olduğunu, ancak tırnakları ve gözlerinin yerinde olduğunu anlatmıştı.

Fileleftheros gazetesi, bugün konuya ilişkin Rum Adli Tabipliği'nden açıklama geldiğini yazdı.

Gazeteye açıklamada bulunan bir yetkili, Çıdan'ın iç organlarının olmadığı ve karnından çarşaf çıktığı yönündeki ailenin açıklamalarını reddetti.

Aynı yetkili Çıdan’ın beyninin ise kafatası içerisinde olmadığını doğruladı. Rum Adli Tabipliği yetkilisi, Tansu Çıdan'ın beyninin daha ileri tetkikler için alıkonulduğunu savundu.

Uyuşturucu bulundurmaktan 8 yıl hapis cezasına çarptırılan 41 yaşındaki Çıdan'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 12 zanlı bulunuyor. 3'ü gardiyan, 4'ü hükümlü 7 zanlı "kasten öldürme" suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Güney'de yaşayan Çıdan'ın 6 çocuğu vardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar