Ölen Kıbrıslı Türk'ün taşınmazlarını sahte belgelerle alma gerişimi

8 Mart 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta "Pirga" bölgesinde bulunan ve hayatını kaybetmiş bir Kıbrıslı Türk'e ait altı parça taşınmaz sahtecilik yoluyla ele geçirilmeye çalışıldı.

ZgotmplZ

 Güney Kıbrıs'ta bir grup Rum, belgelerde sahtecilik yaparak, “Pirga” (Pirhan) bölgesinde bulunan ve hayatını kaybetmiş bir Kıbrıslı Türk’e ait altı parça taşınmazı ele geçirmeye çalıştı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olayın geçen ay gerçekleştiği belirtiliyor ve bir kişinin taşınmaz mülkün serbest bırakılması için onay belgesi almaya çalışmasıyla ortaya çıktığı ifade ediliyor. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda, dosyanın "sihirli bir şekilde" ortadan kaybolduğu ve taşınmazın devriyle ilgili belgelerin henüz bulunamadığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak, Larnaka Tapu Dairesi çalışanlarının da olaya müdahil olup olmadığının araştırıldığı, hatta bir avukatın da rolünün incelendiği ifade ediliyor. Bu olay sadece cezai boyutta değil, aynı zamanda Larnaka Tapu Dairesi çalışanlarının disiplin suçları veya başka sorumluluklarının olup olmadığının tespit edilmesini amaçlayan bir idari araştırma konusu olarak da ele alınıyor.

İçişleri Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Malları İdaresi Birimi'nin de konudan haberdar olduğu belirtiliyor ve ilgili şikâyetin polise Kıbrıs Türk Malları İdaresi Birimi tarafından yapıldığı vurgulanıyor.

Rum basınına göre, miras yoluyla gelen taşınmazın devri çerçevesinde vergilerin ödendiğine dair belgeler sunulması gerekiyordu ve bir kişinin vergilerin ödendiğine dair onay almak için "Pirga" köyü muhtarlığına gittiği ifade ediliyor. Ancak muhtarlığın, miras davası açılması için hiçbir zaman onay vermediği ortaya çıkıyor.

Konunun resmi olarak araştırılması sırasında miras dosyasının kayıp olduğunun fark edildiği belirtiliyor. Polisin olayı araştırdığı ve daha büyük boyutlar kazanabileceği ihtimalinin olduğu da ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar