Güney'de tutuklanan Türk taksiciye 8 gün hapis cezası

29 Şubat 2024

A
A

Rum polisi, Derinya sınır kapısında aracında tabanca bulundurduğu iddiasıyla 34 yaşındaki Türk asıllı bir taksiciyi tutukladı. Polisin, taksicinin Güney Kıbrıs'ta silah satma şüphesini taşıdığına dair bilgilere sahip olduğu belirtildi.

ZgotmplZ

Rum polisinin, aracında tabanca bulundurduğu gerekçesiyle 34 yaşındaki Türk asıllı taksiciyi, geçtiğimiz gün Derinya sınır kapısında tutukladığı belirtildi.

Rum medyası polisin 34 yaşındaki Türk taksicinin Güney Kıbrıs’ta silah sattığı şüphesini de taşıdığını yazdı.

Haberlere göre, son zamanlarda KKTC'den Güney Kıbrıs'a sefer yapan bir taksi şoförünün, Güney Kıbrıs'ta belirli kişilere silah sattığına dair bilgiler alınmıştı.

Polis, geçtiğimiz salı günü Derinya sınır kapısında Türk asıllı kişinin kullandığı taksiyi durdurdu. Araçta yapılan aramada, saklı bir yerde bir tabanca bulundu ve balistik inceleme için tabancaya el konuldu.

Gazimağusa Rum Bölge Mahkemesi

Haberlere göre, taksici bir Kıbrıslı Türk ile evli olup KKTC'de yaşamakta ve meslek icabı sık sık Güney Kıbrıs'a geçebiliyor. Taksici dün, Mağusa Bölgesi Mahkemesi'ne çıkarılarak hakkında 8 gün tutukluluk emri verildi.

Haberlerde ayrıca, Türk asıllı taksicinin şimdiye kadar Rum güvenlik makamlarıyla iş birliği yapmadığı ve bu durumun sorgu sürecini zorlaştırdığı ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar