Güney Kıbrıs ile ABD, mali suçlarda iş birliğine gitti

26 Mart 2024

Güncelleme: 27 Mart 2024

A
A

Kıbrıs Rum Yönetimi ve ABD Büyükelçiliği, bugün yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın yasadışı finansmanla mücadele yöntemlerini geliştirmek için ülkeler arasında iş birliği yaptıklarını duyurdu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Kıbrıs Rum Yönetimi ve ABD Büyükelçiliği, bugün yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın yasadışı finansmanla mücadele yeteneklerini geliştirmek için ülkeler arasında iş birliği yaptıklarını duyurdu.

Açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından desteklenen bir inisiyatif kapsamında, Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti kolluk kuvvetleriyle doğrudan iş birliği yapıldığı belirtildi.

Önümüzdeki günlerde FBI ve Kıbrıs polisinin işbirliğini resmileştirmek için bir mutabakat zaptı imzalayacağı da açıklandı. Bu işbirliği, başsavcılık ile mali istihbarat birimi (Mokas) arasındaki iş birliğini de içerecek.

Açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı'nın, Kıbrıs'la bağlantılı mali suçları içeren davaları tespit etmek, soruşturmak ve kovuşturmak için deneyimini Kıbrıslı meslektaşlarıyla paylaşacağı ve uzman savcılık yardımı sağlayacağı vurgulandı. Bu iş birliği, Kıbrıs'ın kapasitesine önemli bir ABD yatırımı olarak değerlendirildi.

Dün, Kıbrıs merkezli bir şirketin, Rusya'nın finans sektörüyle olan bağlantıları nedeniyle ABD tarafından yaptırıma tabi tutulduğu da belirtildi.

OFAC tarafından belirlenen kuruluşlar listesine eklenen Tokentrust Holdings'in, Limasol'da kayıtlı olduğu kaydedildi.

ABD'nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, yaptığı açıklamada, yaptırım uygulanan kuruluşlardan birinin Güney Kıbrıs'a kayıtlı olduğunu ifade etti ve ABD'nin yaptırımlardan kaçanlarla ilgili Kıbrıslı Rum yetkililerle yakın iş birliğini takdir ettiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar