Cinsel saldırı nedeniyle kapanan manastır, şiddet görüntüleriyle yeniden gündemde

15 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

Güney Kıbrıs'taki manastır, şimdi de rahibin temizlikçi kadına şiddet uygulamasıyla gündemde. 2 rahibin eşcinsel ilişki yaşamak, kadınlara cinsel saldırıda bulunarak videoya çekmek ve kayıtsız 800 bin Euro para nedeniyle manastır kapatılmıştı.

ZgotmplZ
Osiou Avakoum Manastırı

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY), son günlerde Osiou Avvakum Manastırı'nda rahiplerin yolsuzluk ve cinsel saldırı suçlarıyla gündeme geldiği bir video sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Rum basının videoda, bir rahibin temizlik yapmakta olan kadına şiddet uyguladığı görülüyor.

Video sosyal medyada yayıldıktan sonra manastırdaki şiddete hem basında hem de toplumda binlerce kişi tepki gösterdi. Osiou Avvakum Manastırı'ndaki rahipler hakkında Kıbrıs Ortodoks Kilisesi tarafından önceden başlatılan yolsuzluk ve cinsel saldırı soruşturması da adli makamlara intikal etti.

Rum basınında çıkan haberlere göre, Osiou Avvakum Manastırı'ndaki tüm olayları araştırmak için 2 ağır ceza yargıcı atandı.

Geçen hafta, GKRY'nin Fterikoudi köyündeki Osiou Avvakum Manastırı'nda görevli 2 rahibin eşcinsel ilişki yaşadıkları, kiliseye gelen kadınlara cinsel saldırıda bulundukları, bu eylemleri kaydettikleri, manastırda kayıtsız 800 bin avro para bulundurdukları ve yolsuzluk yaptıkları iddialarıyla soruşturma başlatılmış, manastır geçici olarak kapatılmıştı.

ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİ

Osiou Avakoum manastırında bir keşiş tarafından kemerle dövülen bir kadının yeni bir videosu ortaya çıktı.

Videoda, manastırda gönüllü temizlikçi olduğu söylenen kadının, keşişlerden birine bir eşya vermeye çalıştığı, başka bir keşişin ise onu azarladığı, ardından onu yere ittiği ve ona vurduğu görülüyor.

BAŞPİSKOPOS: KAMPSAMLI BİR ŞEKİLDE ARAŞTIRILIYOR

Kıbrıs Başpiskoposu Georgios,  Osiou Avakoum Manastırı'nda yaşanan ve din adamlarının karıştığı skandalla ilgili "samimi pişmanlığını" ifade etti.

Başpiskopos, "Kıbrıs Kilisesi saflarında iddia edilen dolandırıcılık, suistimal ve her türlü ahlaksızlıkla ilgili ifşaatlar için içten üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Kilise'nin sadık cemaatine, bu skandalların tüm yönlerini kapsamlı bir şekilde araştırmak için kararlı olduğuma dair güvence veriyorum" dedi.

AŞIRI SAĞCI LİDERİN ADI DA KARIŞTI

Rahiplerin internette "mucizelerle ilgili" paylaşımlar yaptıkları, halktan para topladıkları, bağışlarla Yunanistan'da villalar ve GKRY'de arsalar satın aldıkları, manastırdaki kasada kayıt dışı 800 bin avro bulundurdukları öne sürülüyor. İki rahibin kiliseye gelen kadınlarla ve birbirleriyle ilişkiye girerek kayda aldıkları da iddia ediliyor.

Haberlerde iki rahibin maskeli kişilerce Tamassu Metropolitliği'ne zorla götürüldükleri, sorgu sırasında aşırı sağcı ve ırkçı Hristu'nun da hazır bulunduğu ileri sürüldü. Hristu, sorgu esnasında Metropolitlik'te bulunduğunu kabul etti ancak manastırdan rahipleri ve 800 bin avronun olduğu kasayı zorla getiren maskeli kişileri tanımadığını savundu.

Demokrat Partiden (DİKO) yapılan açıklamada, Osiou Avvakum Manastırı skandalına Hristu'nun müdahalesinin araştırılması istendi.

Rum basını, Hristu'nun milletvekili olduğu için dokunulmazlığının bulunduğunu ve bu konuda soruşturma yürütülmesinin zor olacağını yazdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar