Gazze'deki çocuklar açlıkla imtihan ediliyor

19 Mart 2024

Güncelleme: 20 Mart 2024

A
A

Saldırılar nedeniyle gıda, ilaç ve temiz su sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda. Hastane koğuşları açlıkla mücadele eden çocuklarla dolu.

ZgotmplZ

Gazze'deki İsrail saldırıları altında çocukların açlıkla imtihanı 165 gündür devam ediyor. BM, uluslararası yardım kuruluşları ve sağlık görevlileri, Gazze'deki gıda, ilaç ve temiz su sıkıntısının İsrail'in saldırıları ve blokajı nedeniyle had safhada olduğunu vurguluyor.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı kuşatma nedeniyle hastane koğuşları aç çocuklarla dolup taşıyor ve uluslararası kuruluşlar, açlık ve kıtlık nedeniyle toplu ölümlerin yakın olduğu uyarısında bulunuyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik "aç bırakma politikası" sonucunda en küçüğü 14 günlük bebek olmak üzere yaklaşık 30 çocuk hayatını kaybetti. Altı yaşındaki Fadi el Zant gibi çocuklar aşırı derecede yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya kalarak kaburgaları derisinin altından görünür hale geldi ve şu anda hastanede tedavi görüyor. Bu durum Gazze'deki insani krizin boyutlarını açıkça göstermektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar