Galler Prensesi Kate kanser tedavisi gördüğünü açıkladı

22 Mart 2024

Güncelleme: 23 Mart 2024

A
A

Galler Prensesi Kate, Ocak ayında geçirdiği karın ameliyatının ardından yapılan testlerde kanser olduğunun ortaya çıktığını ve doktorların tavsiyesi üzerine önleyici kemoterapi gördüğünü açıkladı.

ZgotmplZ

Veliaht Prens William'ın eşi 42 yaşındaki Kate Middleton’ın, Ocak ayında kanserli olmayan ancak ayrıntıları da açıklanmayan durum için planlanmış bir ameliyat geçirdikten sonra iki hafta hastanede kaldığı belirtilmişti.

Ancak Kate Middleton Çarşamba günü kaydedilen ve Cuma günü BBC üzerinden paylaşılan görüntülü mesajda, daha sonra yapılan testlerde kanser bulunduğunun ortaya çıktığını, şimdi iyi olduğunu ve giderek güçlendiğini söyledi.

Kate görüntülü mesajında kanser türünü söylemezken, "zaman, mesafe ve mahremiyet" talep etti.

Galler Prensesi, ''Tedavime başlamam için ameliyat sonrası iyileşmem zaman aldı. Ameliyat başarılıydı ancak operasyondan sonra yapılan testlerde kanser olduğu tespit edildi. Sağlık ekibim önleyici kemoterapi almam gerektiğini tavsiye etti. Şu anda bu tedavinin ilk aşamalarındayım'' dedi.

"Bu elbette büyük bir şok oldu ve William ve ben genç ailemizin iyiliği için bunu özel olarak ele almak ve yönetmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diyen Kate, çocukları George, Charlotte ve Louis'e uygun şekilde açıklamanın ve güven vermenin zaman aldığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar