Fransız saldırgan, Müslümanlara üzüldüm dedi çekiçle saldırdı: 1 ölü 2 yaralı

3 Aralık 2023

Güncelleme: 4 Aralık 2023

A
A

Fransa'da gerçekleşen çekiç ve bıçaklı saldırıda 23 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti, 60 yaşlarında iki kişi de yaralandı. Fransız olan saldırgan, Müslümanlardan duyduğu üzüntüyü vurgulayarak Fransa'nın suç ortağı olduğunu iddia ediyor.

ZgotmplZ

Paris'te gerçekleşen bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Saldırı, akşam saatlerinde Eyfel Kulesi yakınlarında meydana geldi. Saldırgan, elindeki bıçak ve çekiçle turistlere saldırdı. İlk saldırıda Alman ve Filipin çifte vatandaşı 23 yaşındaki bir kişi öldü, 66 ve 60 yaşlarındaki İngiliz ve Fransız iki kişi ise yaralandı.

Saldırgan, polisin müdahalesi sonrasında kaçarken çekiçle rastladıklarına da saldırdı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın bir elektrik tabancasıyla yakalandığını belirtti. Şüpheli, 1997 doğumlu bir Fransız olan saldırgan bir metro durağı civarında gözaltına alındı.

Darmanin, saldırganın daha önce 2016 yılında başka bir saldırı planlamaktan dolayı dört yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve polisin "izleme listesinde" yer aldığını açıkladı.

Saldırganın, tutuklandıktan sonra özellikle Afganistan ve Filistin topraklarında ölen Müslümanlardan duyduğu üzüntüyü vurgulayarak Fransa'nın suç ortağı olduğunu iddia ettiği belirtildi.

Bakan, saldırganın tekbir getirdiğini ve özellikle İsrail ile Hamas savaşının başlamasının ardından Fransa'da yaşanan olayları anlattığını kaydetti. Bir öğretmenin bıçaklı saldırıda öldürülmesinin ardından sahte bomba ihbarları ve uçak seferlerinde aksamaların yaşandığı dönemde gerçekleşen bu saldırı, ülkede artan gerilimi yansıtmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar