KKTC ürünlerinin İngiltere pazarında yaygınlaşmasının yolları görüşüldü

Hürriyet, 8 Nisan 2024

A
A

Merkezi Londra'da bulunan Avrupalı Türk Markalar Birliği, KTTO'yu ziyaret etti. Görüşmede, geleneksek Kıbrıs ürünlerinin İngiltere'de daha ulaşılabilir olması için neler yapılabileceği konuşuldu.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Londra merkezli Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, KTTO Başkanı Turgay Deniz ile Lefkoşa’da bir araya gelen Vehbi Keleş, KKTC ürünlerinin İngiltere pazarlarında daha görünür hale gelmesi için neler yapılması gerektiği konularında istişarelerde bulundu.

Uygulanan uluslararası ambargolara rağmen, KKTC’den Birleşik Krallık ülkelerine ihracat konularında atılabilecek adımlar üzerinde durulan görüşmede, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri Aysun Önet İleri, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Ergüven, Yönetim Sekreteri Eda Hıfzıoğlu Konuralp, Medya ile İletişim Sorumlusu Gizem Davulcu’nun da hazır bulundu.

Görüşmede ayrıca, ada dışında en fazla nüfusun İngiltere’de yaşadığı, Kıbrıs’ın geleneksel ürünlerine, Birleşik Krallık’ta yaşayan vatandaşların daha kolay ve uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için mevcut ihracat sistemine ek olarak neler yapılabileceği de konuşulanlar arasında yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar