Ziyamet'e Bir Okul da Sen Yap" kampanyası ile okul yapılıyor

29 Mart 2024

Güncelleme: 29 Mart 2024

A
A

Ziyamet'te, Halil Falyalı Yardım Vakfı tarafından yapılacak olan Halil Falyalı Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu'nun temeli atıldı. İki katlı olarak planlanan okulda, 11 sınıf, iki atölye ile çok amaçlı mutfak da bulunacak.

ZgotmplZ

“Bir Okul da Sen Yap” kampanyası kapsamında Halil Falyalı Yardım Vakfı tarafından Ziyamet’e yapılacak olan “Halil Falyalı Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu”nun temeli törenle atıldı.

Törene Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Falyalı ailesi, bazı milletvekilleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, temeli atılacak okulun öğrencilere kazandırılmasının mutluluğunu paylaşmak için burada olduklarını belirterek, Halil Falyalı Yardım Vakfına teşekkür etti ve iş insanlarına kampanyaya katılması için çağrı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Ziyamet’teki mevcut okulun yeterli kapasitede olmadığını ifade ederek, hibe olarak yapılacak okulun bölgede özel eğitimin kalitesini artıracağını ve öğrencilerin uluslararası standartlarda eğitim almasına vesile olacağını söyledi.

Son dört buçuk yılda, son 40 yılda yapılandan daha fazla okul yapıldığını söyleyen, Çavuşoğlu, toplamda 24 tane okulu projelendirdiklerini, 15 tanesinin “Bir Okul Da Sen Yap” kampanyası çerçevesinde yapıldığını 9'unu da devletin yaptığını belirtti.

OKULUN ÖZELLİKLERİ

2 bin 634 metrekarelik bir alan içinde konumlanacak olan okul binası, 650 metrekare kapalı alandan oluşacak. Bina oturum alanı ise, açık teraslar dahil 770 metrekare olacak.

Okulun idari binası birinci katta, sınıflar, atölyeler, bekleme odaları ve mutfağın bulunacağı odalar ise zemin katta yer alacak.

Okulda, on bir sınıf, iki atölye, öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmesi için çok amaçlı mutfak, çok amaçlı salon, rehber öğretmen odası, bekleme odaları ve 410 metrekare iç avlu olacak.

Bina tamamlanınca Ziyamet Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu buraya taşınacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar