Yeniboğaziçi, yeni okuluna kavuştu

19 Şubat 2024

Güncelleme: 19 Şubat 2024

A
A

“Bir Okul da Sen Yap Kampanyası” kapsamında yapılan Ömürlü – Kemal Atlı Yeniboğaziçi İlkokulu'nun açılışı bugün yapıldı.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl 6 Şubat Depremi'nden sonra başlattığı “Bir Okul da Sen Yap Kampanyası” kapsamında yaptırılan “Ömürlü – Kemal Atlı Yeniboğaziçi İlkokulu” açıldı. 

Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd. arasında Yeniboğaziçi İlkokulu yeni binasının inşaatına ilişkin protokol imzalanmıştı. 

Yapımı Kotitaş Kıbrıs Turizm Ltd. tarafından tamamlanan “Ömürlü – Kemal Atlı Yeniboğaziçi İlkokulu” açılış törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Konuşmaların ardından Başbakan Üstel ile Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu'nun, şirket direktörü Kenan Atlı’ya teşekkür plaketi verdiği açılışta çocuklar folklor gösterisi de yaptı.

TATAR: "TÜM ALTYAPISI İLE 8 AYDA TAMAMLANDI"

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılışta yaptığı konuşmada, ülkeye kazandırılan yeni okulların, altyapısıyla birlikte ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu belirtti.

Ülkeye sahip çıkacak çocukların en iyi şekilde çağdaş bir şekilde yetiştirilmesi için yapılan çalışmalara teşekkür eden Tatar, okulun tüm altyapısıyla 8 ayda eğitime kazandırılmasını da tebrik ederek, hayırlı olmasını temenni etti.

Meclis Başkanı Zorlu Töre de, hayırsever insanların ülke için önemine işaret ederek, öğrencilere, devlete yapılan yatırıma teşekkür ederek, ülke için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ÜSTEL: KAMPANYA İLE OKUL YAPIMI TARİHE GEÇECEK DÜZEYE ULAŞTI

Başbakan Ünal Üstel de, ülkenin geleceğine, eğitime, ülkeye yapılan yatırıma teşekkür ederek, gönüllülerin de devlete destek vermesi ve böyle güzel eserler kazandırmasıyla çocukların geleceğe güven içinde yetişeceğini belirtti.

Üstel, son 5 yıl içerisinde gerek devlet olanakları ile gerekse "bir okul da sen yap kampanyası" ile başlatılan okul yapma seferberliğinin, "tarihe geçecek düzeye" ulaştığını da belirtti.

Tüm okulların depreme karşı dayanıklılık testlerini yaptırdıklarını belirten Üstel, "41 okulun güçlendirme projelerini hazırlattık. 15 okul için ihaleye çıktık. Buna ek 10 okulun ihalesi de yakında tamamlanıyor" bilgisini verdi.

ÇAVUŞOĞLU: EN İYİ YATIRIM EĞİTİME YAPILANDIR

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, deprem yasası çerçevesinde biriken bir kaynağın olduğunu belirterek, çocukların güvenliği için ülkeye çok daha fazla yeni okul kazandıracaklarını vurguladı.

Bakanlık ve hükümet olarak çocukların güven içinde eğitim eksikliği yaşamadan eğitim almasını sağlamak için gönüllülerle birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, dünyada en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar