YDÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ oldu

25 Ocak 2023

Güncelleme: 25 Ocak 2023

A
A

Geçtiğimiz hafta Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan 80 yaşında hayatını kaybetmişti. Üniversitenin yeni rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ olarak açıklandı.

ZgotmplZ

1993 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Ümit Hassan, 17 Ocak tarihinde hayatını kaybetmişti.

Üniversitenin rektör yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ üniversitenin yeni rektörü olarak belirlendi.

PROF. DR. TAMER ŞANLIDAĞ KİMDİR?

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1966’da Lefke’de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini Lefke İstiklal ve Lefke Gazi Lisesi okullarında tamamlayan Prof. Dr. Şanlıdağ, lisans eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Biyoloji ve Endüstriyel Mikrobiyoloji bölümünde tamamladı.

Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tıbbi mikrobiyoloji alanında yapan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1993-1995 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda başladığı akademisyenlik kariyerini, 1995-1997 yıllarında Cumhuriyet Üniversitesi’nde sürdürdü. 1997’de Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne geçen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 1998’de yardımcı doçentlik, 2000’de doçentlik ve 2006’da profesörlük unvanlarını Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyolji Anabilim Dalı’nda yürüttüğü çalışmalarla aldı.

Celal Bayar Üniversitesi’nde pek çok idari görev de üstlenen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, 2015’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönerek Yakın Doğu Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak göreve başladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nde başta DESAM Araştırma Enstitüsü ve Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Birimi olmak üzere pek merkezin kuruluşunda görev aldı. 2020’den bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev alan Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın uzmanlık alanlarından bir kaçını hepatit virüsleri, yeni önem kazanan mikroorganizmalar, viral tanı yöntemleri, moleküler tanı yöntemleri, adenovirüsler, yapay zeka uygulamaları ve obezite oluşturuyor. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, COVID-19 pandemisinde, liderlik ettiği bilimsel çalışmalar ve yerli PCR Tanı ve Varyant Analiz Kiti ve koruyucu burun spreyi gibi projelerle önemli bir rol üstlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar