Türkiye DAÜ'deki özel yurdu kiraladı, devlet yurdu yaptı

1 Aralık 2023

Güncelleme: 1 Aralık 2023

A
A

Türkiye tarafından DAÜ Kampüsü içinde bulunan Kamacıoğlu Yurt Kompleksi'ni kiralayarak, Necmettin Erbakan Yurt Müdürlüğü C ve D blokları olarak hizmete soktu.

ZgotmplZ

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, DAÜ Kampüsü içinde bulunan Kamacıoğlu Yurt Kompleksi'ni kiralayarak, Gazimağusa'da Necmettin Erbakan Yurt Müdürlüğü C ve D blokları olarak hizmete açtı. Bu yurdu ziyaret eden Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, yurt odalarını inceledi ve öğrencilerle kafeteryada bir araya geldi.

Büyükelçi Feyzioğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel bir hassasiyetle KKTC'de öğrenim gören öğrencilere olan ilgisine vurgu yaparak, yurt meselesinin çözümünün öncelikli görevlerden biri olduğunu belirtti. Yurt kompleksinin kiralama modeliyle Türkiye'nin öz kaynaklarıyla kiralandığını ifade etti. Feyzioğlu, yeni modelle 802 kişilik bir yurdu hizmete açtıklarını ve bu modelle Lefkoşa ve Girne'de de yeni yurtlar açmayı planladıklarını açıkladı.

Büyükelçi Feyzioğlu, yurt projesinin hayata geçmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın liderliğindeki desteklerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da projeye büyük destek verdiğini belirtti. Ali Kamacıoğlu'na da teşekkür eden Feyzioğlu, öğrencilerin acil sorunlarını çözmek adına gerekli adımları atmaktan çekinmediklerini söyledi. Yurt kompleksinin hayırlı olması dileğinde bulunan Feyzioğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar