TÜBİTAK Başkanı Mandal: Araştırma yapmadan eğitim yetmez, destek için KKTC'deyiz...

28 Kasım 2023

A
A

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, kurumun buradaki üniversitelerin daha nitelikli eğitim verebilmesi için araştırma gücünü geliştirmesi için katkı vereceğini kaydetti.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işe işbirliği kapsamında, artık KKTC’deki tüm üniversiteler, Türkiye’deki üniversiteler gibi TÜBİTAK programlarına ulaşabilecek. 

İşbirliği kapsamında Lefkoşa'da temaslarda bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben, iki devletin ve komşu devletin stratejik devletin, bu insan kaynaklı ve araştırma temelli gelişimine önemli bir katkıda bulunacağını düşünüyorum bu sürecin. Biz TÜBİTAK olarak bunu uygulama noktasında hazırız." dedi.

Ada'nın stratejik gücünün "eğitim" olduğunu vurgulan Mandal, “Eğitim dediğimiz kavramı araştırmayla buluşturmadığınız takdirde, yüksek öğretim anlamında değerlendirmek zor. Dünyadaki üniversite ekosisteminde beklenti, sadece eğitim noktasının yeterli olmadığı. Sizin nitelikli eğitim verebilmeniz için aynı zamanda da iyi araştırma yapabilmeniz lazım. Araştırma yapmadan eğitim verme ile burası rekabetçi bir öğrenci çekebilme potansiyelinde olamaz. Dolayısıyla TÜBİTAK’ın buradaki gücü veya bu iş birliğinin gücü, buradaki üniversitelerin daha nitelikli eğitim verebilmesi için araştırma gücünü geliştirmesine yönelik.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar