Sahte diploma konusu, YÖK heyetiyle masaya yatıldı

25 Mart 2024

Güncelleme: 25 Mart 2024

A
A

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile toplantıya katılan YÖK Başkan Vekili Göktaş, “Acil bir durumla karşı karşıyayız ve ne yapabileceğimizi değerlendiriyoruz” diye konuştu.

ZgotmplZ

Uzun zamandır gündemi meşgul eden ve bazı kişilerin tutuklanmasına neden olan sahte diploma olayı sonrası, Türkiye'nin  Yükseköğretim Kurulu'ndan üst düzey bir heyet Kıbrıs'a geldi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) heyetiyle teknik çalışmalar yapmak üzere gelen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, YÖK Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haldun Göktaş ile YÖK temsilcileri, bakanlık bürokratları ve uzmanları da hazır bulundu.

Nazım Çavuşoğlu toplantı öncesi yaptığı açıklamada, YÖK ile uzun yıllardır iletişim halinde olduklarını ve yükseköğretimde yaşanan veya yaşanabilecek sorunların çözümü için sürekli iş birliği yaptıklarını belirtti. Çavuşoğlu, son zamanlarda yükseköğretimle ilgili tartışmaların olduğunu ancak bu tartışmaların geçici olduğunu ve alınması gereken tedbirlerin hızlandırılmasına fayda sağlayabileceğini ifade etti.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş ise yükseköğretimin büyük ölçüde entegre ve iç içe olduğunu belirterek, KKTC'deki yükseköğrenim alanındaki yapılanmanın uzun bir emeğin ürünü olduğunu vurguladı. Göktaş, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için önemli bir çalışma yaptıklarını ve KKTC'ye geniş bir heyetle geldiklerini söyledi.

Göktaş, yaşanan sıkıntıların giderilmesi için önemli bir çalışma yaptıklarını ve 9 kişilik geniş bir heyetle KKTC'ye geldiklerini ifade ederken, “Şu anda acil bir durumla karşı karşıyayız ve bu durumla ilgili ne yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Umarım her şey olumlu bir şekilde çözüme kavuşur" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise bir üniversitede başlatılan soruşturmanın KKTC üniversite sisteminin genelini kötülemek ve karalamak için kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Feyzioğlu, Türkiye olarak her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını ve sorunların el birliğiyle çözüleceğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar